Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 5 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Zondag vol sneeuw: met deze auto’s kom je dit weekend niet vast te zitten

Eindelijk: de winter komt eraan. En dus kun je misschien wel flink geschut gebruiken om in de voorspelde sneeuw te overleven. Met de onderstaande rupsauto’s red je ‘t sowieso!

Het gaat echt los dit weekend, als we het nieuws mogen geloven. Verschillende weerstations verwachten een kouderecord én een enorme bak sneeuw. In de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en Overijssel kan zelfs 15 tot 20 centimeter sneeuw vallen. Bang dat je winterbanden je niet meer vooruit kunnen krijgen? Misschien is een auto met rupsbanden dan iets voor jou. Denk je dat je die alleen in ‘t leger vindt? Fout!

Kia Sorento Ski Gondola

Geen dikke BMW X5, Land Rover Defender of Mercedes-Benz G-Klasse. Nee, een Kia Sorento met rupsbanden! De Koreanen lieten ‘m iets meer dan drie jaar geleden zien op de bekende SEMA-tuningshow in Las Vegas, waar toeschouwers altijd de meest bizarre creaties gepresenteerd krijgen. En daar is een Kia Sorento met alleen rupsbanden echt niet extreem genoeg. Nee, deze ‘Ski Gondola’ is ook nog eens volledig autonoom en kan bestuurd worden met een tablet! Vandaar dat de voorstoelen ook niet meer in de rijrichting staan en de B-stijl is verwijderd voor echte suicide doors. De vloer van de Kia is bedekt met een rubberen mat en bestand tegen al het smeltwater dat je met (ski)schoenen naar binnen kan lopen.

kia-sorento-ski-gondola-concept-will-change-perceptions-at-sema_5

GMC Sierra All Mountain Concept

Bij een auto van GMC verwacht je eerder spektakel, en dat is precies wat deze Sierra All Mountain Concept biedt. De Amerikanen hebben de All Mountain Concept een paar jaar geleden gebouwd voor Vail Resorts, een Amerikaanse uitbater van diverse luxehotels en wintersportgebieden. Eigenlijk is het een gewone Sierra 2500HD, maar dan met Mattracks 150 Series-rupsbanden in plaats van wielen. Om die goed in beweging te krijgen heb je natuurlijk ook een dikke motor nodig. En dus ligt onder de motorkap een 6,6-liter achtcilinder Duramax-turbodiesel met 445 pk en 1234 Nm (!) aan koppel. De All Mountain Concept is verder uitgerust met snowboardrekken, een nogal opvallende wrap en LED-schijnwerpers. Laat die sneeuw maar komen!

2018-gmc-sierra-2500hd-all-mountain-concept-003-1

Ford Model T Touring Snowflyer

Houd je meer van iets ouderwets en ben je een echte klassiekerfan? Dan is deze Ford Model T Touring Snowflyer perfect voor je. Want met deze Model T, een van de meest beroemde auto’s ooit, kun je dit weekend ook door de sneeuw banjeren. Hij is er immers voor gemaakt en ontworpen door Virgil D. White, een Amerikaanse uitvinder die begin vorige eeuw een Ford-dealer opende in New Hampshire. In 1913 had hij het patent aangevraagd en gekregen voor een ombouwkit waarmee Ford Model T-eigenaren hun auto konden transformeren tot een sneeuwmobiel. Dat was schreeuwend duur (het kostte 400 dollar, terwijl een complete Model T 750 dollar kostte), waardoor White in zijn eerste verkoopjaar slechts vijfentwintig exemplaren wist te verkopen. In vergelijking met een normale Model T heeft de Snowflyer een extra as, wielen met daarom heen rupsbanden en twee ski’s. Zonder twijfel de meest stijlvolle sneeuwauto van dit trio.

57124635-770-02X

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.