Autovisie
Autovisie Nieuws 28 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Voor u gevonden: Ford Model T Touring Snowflyer

Persalarm! Het gaat vriezen de komende dagen. De temperatuur daalt harder dan de moed die Werner Budding vanmorgen in de schoenen zakte, dus sluit deuren en ramen en luister naar uw regionale rampenzender. Of koop deze Ford Model T Touring Snowflyer en blijf ook mobiel als de sneeuwvlokjes straks stilletjes uit de hemel vallen.

57124622-770-02X

Volgens de verkoper is de Snowflyer één van de allereerste sneeuwmobielen ooit gemaakt. Hij is ontworpen door Virgil D. White, een Amerikaanse uitvinder die begin vorige eeuw een Ford-dealer opende in New Hampshire. In 1913 had hij het patent aangevraagd en gekregen voor een ombouwkit waarmee Ford Model T-eigenaren hun auto konden transformeren tot een sneeuwmobiel. Het pakket was schreeuwend duur (het kostte 400 dollar, terwijl een complete Model T 750 dollar kostte), waardoor White in zijn eerste verkoopjaar slechts vijfentwintig exemplaren wist te verkopen.

LEES OOK: VOOR U GEVONDEN – MOSLER CONSULIER GTP

In vergelijking met een normale Model T heeft de Snowflyer een extra as, wielen met daarom heen rupsbanden en twee ski’s. Die laatste zijn gemakkelijk te vervangen door wielen en ook de rupsbanden kunnen zo worden verwijderd. De assen zijn minder breed gemaakt zodat de Ford uit de voeten kan op smalle, besneeuwde paden. De Snowflyer is volledig gerestaureerd en wordt aangeboden door het Volo Auto Museum in Illinois. En aangezien het museum hem snel kwijt wil om ruimte te maken, is de prijs relatief laag voor zo’n zeldzame ‘auto’. De Model T moet 29.998 dollar (ruim 28.000 euro) opleveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.