Autovisie
Autovisie Nieuws 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Skoda verantwoordelijk voor volgende Passat

De volgende generatie van de Skoda Superb en de Volkswagen Passat zullen niet alleen uit dezelfde fabriek rollen, de twee verlaten ook tezamen de kraamkamer. Volkswagen heeft de verantwoordelijkheid over de Passat Variant in handen van zustermerk Skoda gegeven. Dat schrijft het Duitse Auto Motor und Sport.

Volgens het Duitse automagazine is het de eerste maal dat Volkswagen de ontwikkeling van een Volkswagen-model uitbesteed aan Skoda. Ooit leverde Volkswagen al een door Skoda ontwikkeld en gebouwd model, maar die Pick-up was slechts een Skoda met Volkswagen-badges voor enkele markten. De nieuwe Passat Variant wordt echter geen Skoda met andere logo’s. De ontwerpafdeling van Volkswagen heeft zich bekommerd over de looks van de grote middenklasser, maar onder andere de afmetingen en de technische kant neemt Skoda voor zijn rekening.

‘Volkswagen stopt met historische Passat’

Vijf redenenen om (niet) een Volkswagen Arteon Shooting Brake te kopen

Benzine en diesel

De nieuwe Passat staat voor 2023 op de agenda. Hij komt er dit maal alleen als Variant, een specialisme van Skoda dat ware ruimtewonders maakt. Ook de Alltrack-versie keert terug. De wielbasis neemt iets toe, net als de breedte van de stationwagon. De technische basis wordt gelegd door het bekende MQB-platform, dat voor deze gelegenheid iets is aangepast. Binnen de architectuur komen benzine- en dieselmotoren te hangen, al dan niet met stekkeraansluiting en elektro-ondersteuning. Voor een volledig elektrisch aangedreven stationwagon brengt Volkswagen een ID-versie. Volgens Auto Motor und Sport geeft de Volkswagen-designafdeling de grote middenklasser een front met een eigen gezicht door voor smalle koplampunits en een chromen grille te kiezen.

De huidige Vokswagen Passat

Bratislava

De volgende generatie Passat Variant zal in de Slowaakse fabriek te Bratislava het levenslicht zien. Daar komt ook de volgende Skoda Superb van de band te rollen. De fabriek bouwde in het verleden onder andere de Volkswagen Up, Skoda Citigo en Seat Mii, alsmede de koetswerken van de Volkswagen Touareg, Bentley Bentayga en Porsche Cayenne.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.