Autovisie
Autovisie Nieuws 25 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Skoda komt met Kodiaq Pick-Up

Skoda werkt aan een pick-upvariant van de Kodiaq. Productieplannen zijn er vooralsnog niet. Het blijft voorlopig bij één one-off.

Studentenproject

Skoda geeft 35 studenten van de Skoda Vocational School voor Mechanical Engineering de verantwoordelijkheid voor de bouw van de pick-upversie van de Kodiaq. Skoda presenteert elk jaar een model dat ontworpen, ontwikkeld en gebouwd is door studenten. Aan de hand van de eerste schets kunnen we opmaken dat Skoda de twee achterste portieren opoffert en vanaf de B-stijl kiest voor een sterk aflopende daklijn. De onthulling van de Skoda Kodiaq Pick-Up vindt in juni plaats.

Meer pick-ups van Skoda

Het is niet voor het eerst dat Skoda met een one-off pick-up model komt. In 2015 presenteerde de Skoda Academy met de FUNstar Concept een pick-upmodel van de Fabia. Andere creaties van de Skoda Academy waren de CitiJet (cabrioversie van de Citigo), de Atero Coupe (gebaseerd op Rapid Spaceback), de elektrische buggy Element (op basis van Citigo) en de Sunroq uit 2018. Die laatste was een vierzits cabriolet op basis van de Karoq.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.