Autovisie
Autovisie Nieuws 25 mrt 2019

Aston Martin presenteert ‘DBZ Centenary Collection’

Exclusiever wordt het haast niet. Aston Martin komt met een ‘DBZ Centenary Collection’, bestaande uit twee modellen. De eerste is de reeds aangekondigde DB4 GT Zagato Continuation. Het tweede lid van de DBZ Centenary Collection wordt een DBS GT Zagato. Van beide modellen worden slechts negentien exemplaren gebouwd. Bovendien worden de twee modellen alleen als set verkocht.

6 miljoen pond

Wat moet dat grapje dan wel niet kosten? Komt ie: 6 miljoen pond, exclusief belastingen. Omgerekend dus een slordige 7 miljoen euro, exclusief de overheidsdonatie. Voor dat bedrag krijg je wel twee auto’s. Aston Martin: “De DBZ Centenary Collection is een uniek project dat een icoon uit het verleden eert en een klassieker van de toekomst creëert.”

Donorauto

Voor de DBS GT Zagato pakt Aston Martin de bekende DBS Superleggera als donorauto, maar heel veel blijft daar niet van over. De DBS GT Zagato krijgt een geheel eigen carrosserie, uiteraard geïnspireerd op die legendarische originele DB4 GT Zagato. Een double-bubble dak mag als typisch Zagato-kenmerken natuurlijk niet ontbreken.

Levering

Wanneer start de levering? Aston Martin gaat eerst aan de slag met de productie van de negentien exemplaren van de DB4 GT Zagato Continuation. Kopers van de DBZ Centenary Collection krijgen hun DB4 op z’n vroegst in het vierde kwartaal van 2019. Vervolgens moeten ze wachten tot het vierde kwartaal van 2020, want pas dan start de levering van de DBS GT Zagato.