Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 19 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Skoda Kodiaq in productie, nog niet voor Nederland

Skoda heeft de productie van de Kodiaq opgestart. Toch betekent dat niet dat de SUV op korte termijn in Nederland leverbaar wordt. Pas in maart 2017 start hier de levering. Skoda zal de Kodiaq namelijk gefaseerd op de verschillende markten uitbrengen.

Skoda Kodiaq 161018skodakodiaqproduction-kvasiny00

De Nederlandse markt wordt vanuit de tweede productielichting bediend, waarvan de start in een later stadium plaatsheeft. De eerste exemplaren zijn bestemd voor de Tsjechische en Duitse markt. De importeur heeft vrede met het besluit van de fabrikant. Het bedrijf geeft aan dat het liever in een keer voldoende exemplaren van de auto heeft, dan dat de nieuwkomer slechts mondjesmaat leverbaar is.

“De eerste exemplaren zijn bestemd voor de Tsjechische markt”

“De Kodiaq betreedt een voor ons compleet nieuw marktsegment, waarin we direct goed van start willen gaan”, aldus een woordvoerder. “Ons dealernetwerk moet van meet af aan voldoende auto’s hebben om de Kodiaq aan het publiek te kunnen tonen. Dat betekent dat we bij de marktintroductie per dealer een exemplaar in de showroom en een auto voor testdoeleinden beschikbaar willen hebben.”

LEES OOK: SKODA KODIAQ ZET IN OP RUIMTE

De productie van de zevenzits SUV vindt in de Tsjechische fabriek te Kvasiny plaats. Uit dezelfde faciliteit rollen tevens de huidige Yeti en de Superb, terwijl Skoda voor Seat daar ook de Ateca produceert. Volgend jaar vervangt de autobouwer de Yeti door een compleet nieuw model, wat als een 30 cm kortere, vijfzits versie van de Kodiaq gezien kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.