Autovisie
Autovisie Nieuws 19 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Elektrische Corvette van Genovation kost zeven ton

We zouden niet weten waarom je zo’n heerlijk donkerbruin bulderende Corvette-V8 zou willen vervangen door een elektromotor, maar het kan. Het Amerikaanse Genovation brengt de GXE (Genovation Extreme Electric) op de markt, een elektrische Corvette C7.

landscape-1476456944-gxefront

Het model wordt gebaseerd op de Corvette C7 en gaat – slik, slik en nog eens slik! – minimaal 750.000 dollar (ruim 680.000 euro) kosten. Genovation is van plan niet meer dan vijfenzeventig exemplaren van de GXE te bouwen.

“De elektromotoren sturen allebei hun kracht naar de achterwielen”

De elektro-Corvette wordt aangedreven door twee elektromotoren (eentje voor, eentje achter), die gek genoeg allebei hun kracht naar de achterwielen sturen. Ze produceren een totaalvermogen van 660 pk en 814 Nm koppel.

gallery-1476457003-gxerear

Wat dat betekent voor de prestaties van de GXE is nog niet bekend. Genovation bouwde begin dit jaar echter een prototype op basis van de Corvette C6 dat een topsnelheid van ongeveer 330 km/h haalde, een wereldsnelheidsrecord voor straatlegale elektrische auto’s.

LEES OOK: ‘OH SAY, CAN YOU SEE!’ CHEVROLET BRENGT WERELDVLAGRECORD

Met de opbrengst van de GXE wil Genovation overigens een wat meer betaalbare, Audi TT-achtige elektrische sportwagen bouwen, de G2. De GXE zelf komt waarschijnlijk pas eind 2019 (!) op de markt, want er is nog zeker twee jaar aan ontwikkelingstijd nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.