Autovisie
Autovisie Nieuws 8 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe kijkers voor opgewaardeerde Skoda Fabia

Update voor de Skoda Fabia. Hij staat begin maart op de Autosalon van Genève met een nieuwe neus, andere achterlichten en een aantal wijzigingen aan het interieur.

800_180208-updated-skoda-fabia-1

Als de vernieuwde Fabia later dit jaar op de markt komt, is hij voor het eerst leverbaar met LED-koplampen en -achterlichten. Daarbij is de compacte Skoda te bestellen met nieuwe lichtmetalen wielen tot wel 18 inch groot. Het motorengamma bestaat uit vier 1,0 liter driecilinders, waarvan twee met turbo. Ze zijn er in de sterkten 60 pk, 75 pk (de turboloze motoren), 95 pk en 110 pk (de geblazen blokken). De 110 pk-versie is optioneel te krijgen met een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling.

Dode hoek detectie

Volgens Skoda is ook het interieur danig aangepakt, met onder meer een ander instrumentenpaneel en gewijzigde sierstrips (waar zijn de foto’s?). Het Swing-infotainmentsysteem heeft een groter 6,5 inch scherm en er is dode hoek detectie, een grootlichtassistent en Rear Traffic Alert beschikbaar. Skoda roept verder dat er “nu” een ijskrabber in de tankvulklep is geïntegreerd, maar die zat er altijd al. Het ding dubbelt voortaan overigens als een instrument om de profieldiepte van de banden mee te meten.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.