Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Sjoerds Weetjes 8 feb 2018

Herkende jij direct de Alpina Roadster V8?

Normaliter zie je een auto van voren, achteren of opzij. Maar herken je het model ook als je hem van bovenaf ziet? In de Autovisie Magazine 2 plaatsten we onderstaande foto. Had jij hem direct herkend?

Autovisiekennisquiz autovisiedronefotoDCIM100MEDIADJI_0031.JPG
Foto: Noel van Bilsen

De auto op de foto in Autovisie Magazine 2 is de Alpina Roadster V8. Het was een instinkertje. Je had het aan drie elementen kunnen zien dat het geen BMW Z8 was, maar de creatie van Alpina. Allereerst de blauwe carrosserie, wat karakteristiek voor de Alpina-producten is. Daarnaast, maar dan had je wel een vergrootglas nodig, heeft de Alpina een specifieke badge tussen de twee stoelen. Daarop staat het productienummer en de totale oplage van de Roadster V8. Bovendien heeft de Alpina-variant een selectiehendel voor de automaat. De Z8 van BMW is altijd handgeschakeld.

Elke twee weken

We dagen je graag uit. In elk nummer van Autovisie Magazine staat een foto die een automodel bovenaf laat zien. Misschien zie je in één oogslag welke auto het is, herken je de kleurstelling van de auto uit onze duurtestgarage of wordt het een heel gezoek om de contouren thuis te kunnen brengen. In elk nummer staat een nieuwe foto en onthullen we welke auto in het nummer ervoor stond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.