Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 12 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Singer presenteert bloedmooie DLS op Goodwood

Onze kaken vielen al op de grond bij het zien van de Aston Martin Cygnet met V8, maar van deze Singer DLS worden ook onze knieën nog week. Wat een ongelofelijk mooie en prachtig in elkaar gezette restomod van een Porsche 911.

Singer DLS

Eigenlijk mogen we de Singer DLS (Dynamics and Lightweight Studies) niet eens een restomod noemen. Zeker, hij is gebaseerd op een Porsche 964, maar daarvan bleef niets onaangeroerd. Om te beginnen bij de motor. Die is weliswaar in de basis een 3,6 liter zescilinder boxermotor, maar is door Williams Advanced Engineering volledig overhoop gehaald. Hij is nu 4,0 liter groot, levert 507 pk en draait maar liefst 9000 toeren. Bovendien is de krachtbron een stuk lichter geworden door kwistig gebruik van magnesium en andere lichtmetalen. Williams kreeg hulp bij de ontwikkeling van Hans Mezger, de legendarische Porsche-technicus van wiens hand de originele 964-motor is.

Twee exemplaren

Als geheel weeg de DLS nog niet eens 1000 kilogram, wat een enorme prestatie is van Singer. En verder is de auto op ieder mogelijk gebied met de grootste nauwkeurigheid verbeterd. De carrosserie is lichtgewicht en aerodynamische geoptimaliseerd, het interieur ziet eruit om door een ringetje te halen en de algehele afwerking is van de bovenste plank. Singer neemt twee exemplaren mee naar het Goodwood Festival of Speed: deze in Parallax White gespoten DLS met Norfolk Yellow interieur en ook nog een auto in Heart Attack Red. Die laatste zal de komende dagen meedoen aan de legendarische Goodwood Hillclimb.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.