Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 12 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Maserati Levante GTS wordt Europese top-Levante

Is er niet al een topmodel in de vorm van de Levante Trofeo dan? Ja, dat klopt, die is er zeker, maar die komt in ieder geval voorlopig niet naar Europa. Daarom is er voor ons deze Levante GTS.

levante 2

De Trofeo en de GTS schelen niet eens zo veel. Beide hebben de 3,8 liter V8 uit de Quattroporte GTS, maar in de Trofeo levert hij 590 pk en in de GTS ‘slechts’ 550 pk. Het koppel in de beide top-Levantes is gelijk: 730 Nm. De prestaties van de Trofeo en de GTS lopen iets uiteen. Die eerste zit in 3,9 seconden op 100 km/h en die tweede doet er 0,3 seconden langer over. Daarbij haalt de Trofeo een top van 300 km/h en moet de GTS bij 292 km/h afhaken.

Goodwood Hillclimb

Maserati introduceert de Levante GTS – hoe kan ook anders vandaag – op het Goodwood Festival of Speed, waar hij ook aan de fameuze Goodwood Hillclimb deelneemt. Qua uiterlijk is het lastig om de diverse Levante-uitvoeringen uit elkaar te houden. Deze GTS heeft in vergelijking met zijn mindere broers een agressiever ogende voorbumper met grote koelopeningen, maar het is allemaal net iets subtieler dan bij de Trofeo.

Nieuwe kleuren

Verder zijn er voor alle Levantes nu matrix-LED koplampen beschikbaar en het uit de Ghibli en Quattroporte bekende Integrated Vehicle Control (IVC). Dat laatste is een functie van het ESP en zou voor meer rijdynamiek zorgen. Daarbij kondigt Maserati ook andere wijzigingen aan voor de Ghibli, Quattroporte en Levante, zoals een verbeterd infotainmentsysteem en nieuwe carrosseriekleuren en lichtmetalen wielen.

Maserati Levante Trofeo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.