Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 28 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Voor 267.826 euro is deze simpele Lada Niva-occasion van jou

Omgerekend betaal je in Rusland voor gloednieuwe Lada Niva iets meer dan 8.000 euro. We keken dan ook vreemd op toen we de vraagprijs zagen van een Lada Niva-occasion die wordt aangeboden in de Russische stad Toljatti.

We stuitten online op de advertientie van een Lada Niva uit 1980. Om maar met de deur in huis te vallen: de aanbieder wil er omgerekend een krankzinnige 267.826 euro voor hebben. Dan moet er wel iets bijzonders mee aan de hand zijn, toch?

Lada Niva-occasion in piekfijne staat

Dat klopt. Toen onze ogen naar de kilometerstand dwaalden, hadden we beet. Op de teller staat namelijk pas 220 kilometer. Gemiddeld is dus iets meer dan vijf kilometer per jaar met de Lada Niva-occasion gereden. Desondanks is het een exorbitante prijs die niet helemaal te rechtvaardigen lijkt. Kort geleden schreven we over deze oude Skoda die slechts 34 kilometer op de klok had en die wist bij lange na niet zo’n bedrag op te brengen.

Ondanks de buitensporige vraagprijs, bewonderen we de piekfijne staat waarin de Lada Niva-occasion verkeert. De wagen heeft slechts ├ę├ęn eigenaar gehad die er klaarblijkelijk amper mee reed. De Lada spendeerde zijn tijd voornamelijk binnen onder een zeil, waardoor de rode lak nooit is aangetast door de zon.

Goedkopere tweedehands Lada’s in eigen land

Een ware Russische tijdscapsule. De wielen, het interieur en de bodem van de wagen zien er nog hagelnieuw uit. Deze Lada is nu een museumstuk en dat kan het maar beter blijven. Voor de rijbeleving hoef je deze fabrieksnieuwe Lada Niva-occasion niet te kopen. De onervaren 1,6-liter viercilinder produceert 76 pk. Genoeg om vooruit te komen, maar daar is dan ook wel alles mee gezegd.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een tweedehands Lada Niva? Kijk dan even verder. Niet alleen kost de occasion bijna 270.000 euro, ook staat deze Niva in Rusland. Geen handige plek om een auto uit te importeren, zeker nu niet. Bovendien staan er meerdere tweedehandsjes in eigen land te koop. Neem voortijd wel grondig onze koopwijzer door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.