Autovisie
Autovisie Nieuws 17 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Seat legt naam Arona vast

SUV’s en crossovers zijn hot en dus wordt er bij de Volkswagen Group met man en macht gewerkt aan nieuwe modellen. Volgend jaar moet Seat er een tweede crossover bij krijgen, de Arona.

seat_ibiza_cupra_23
De Seat Ibiza wordt volgend jaar vervangen door een volledig nieuw model.

B-segment

Volgend jaar brengt Seat naast de nieuwe Ibiza ook een crossover op basis van de bekende B-segmenter. Die auto moet de naam Arona gaan krijgen en het op gaan nemen tegen auto’s als de Renault Captur en Peugeot 2008. Net als de Ibiza wordt de Arona gebaseerd op Volkswagens nieuwe MQB A0-platform. In de basis zal hij voorwielaangedreven worden, maar het platform moet ook geschikt worden voor vierwielaandrijving. Op motorisch gebied hoef je geen verrassingen te verwachten: de basisversie krijgt een 1,0 liter driecilinder turbomotor. Seat levert de Arona daarnaast met Volkswagens nieuwe 1,5 liter viercilinder turbomotor. Er moet ook een dieselversie met een 1,5 liter dieselmotor komen.

MQB A0

Ook de volgende generatie Volkswagen Polo en Audi A1 gaan gebruikmaken van het nieuwe MQB A0-platform. Een van de grootste voordelen is de langere wielbasis, waardoor er meer binnenruimte ontstaat. Ook de buitenmaten moeten iets groter worden. Zo moet de Seat Ibiza ongeveer 4,10 meter lang worden, zo’n vijf centimes langer dan hij nu is.

Genève

Wanneer de auto onthuld gaat worden is nog niet bekend, maar de kans is groot dat Seat de Arona in maart 2017 naast de nieuwe Ibiza op de Autosalon van Genève gaat tonen. In het najaar moet hij vervolgens op de markt komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.