Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 9 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Achtergordel Seat Arona, Ibiza en VW Polo kan loskomen

Er is een probleem met de achterste veiligheidsgordels van de nieuwe Seat Arona, Seat Ibiza en Volkswagen Polo. De meest linkse kan losschieten uit zijn gesp als er op hogere snelheid een bocht wordt gemaakt, zo ondervond het Finse autoblad Tekniikan Maailma.

Seat Arona

Journalisten van het tijdschrift deden een uitwijkproef met de Seat Arona en ondervonden dat de linker veiligheidsgordel achter telkens uit zijn gesp klikte als er drie mensen achterin zaten. Het probleem lijkt hem te zitten in de plaatsing van de middelste gesp. Die zit vlak naast de linkergesp, maar is iets hoger gemonteerd. Tijdens een snelle bocht zorgt de beweging van de achterpassagiers ervoor dat de middelste gesp het knopje van de linkergesp indrukt, waardoor de riem van de linkerpassagier loskomt.

seat-belt-3

Tekniikan Maailma heeft meerdere exemplaren van de Seat Arona, Seat Ibiza en Volkswagen Polo getest. Allemaal hebben ze hetzelfde probleem. Seat heeft ze in eigen tests weten te reproduceren en geeft toe dat er een designfout lijkt te zijn gemaakt. Volgens de autofabrikant wordt er inmiddels aan een oplossing gewerkt. Ook Volkswagen heeft aangegeven het euvel te onderzoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.