Autovisie
Autovisie Nieuws 17 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Viercilinder voor Range Rover Sport

Het leek erop dat de nieuwe Discovery de eerste grote Land Rover zou worden die weer geleverd zou gaan worden met een viercilinder. Toch is het de Range Rover Sport die er met de primeur vandoor gaat.

Range Rover Sport 2017 - Autovisie.nl

Ingenium

De Range Rover Sport krijgt een nieuwe variant van Jaguar Land Rovers Ingenium dieselmotor. Waar het blok met enkele turbo het tot 180 pk schopt in onder meer de Land Rover Discovery Sport en Range Rover Evoque, levert de versie met dubbele turbo’s ruim zestig pk meer. Met 240 pk en 500 Nm is het echter wel de minst krachtige motor die geleverd wordt in de Range Rover Sport, maar ook meteen de zuinigste. Op papier verbruikt hij 6,2 liter op 100 kilometer, wat gelijk staat aan een CO2-uitstoot van 164 gram per kilometer.

Prestaties

Ondanks dat hij minder vermogen heeft, moet de nieuwe versie dezelfde prestaties gaan leveren als de uitgaande TDV6. De viercilinder is namelijk een heel stuk lichter dan de relatief oude V6 dieselmotor. De Range Rover Sport met viercilinder wordt in het eerste kwartaal van 2017 leverbaar. Voor Nederland wordt het waarschijnlijk de goedkoopste versie tot nu toe, aangezien hier de prijs fors beïnvloed wordt door de CO2-uitstoot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.