Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 18 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Vrachtschip met 1100 Porsches en 189 Bentleys staat in brand

De Felicity Ace bevindt zich momenteel stuurloos voor de kust van de Azoren (midden in de Atlantische Oceaan). Afgelopen woensdag ontstond er een brand in het vrachtruim. Alle bemanningsleden zijn gelukkig ongedeerd, maar de autoliefhebber houdt

Kostbare lading

De lading van het vrachtschip bestaat uit ruim 1100 Porsches, 189 Bentley’s en een ongespecificeerd aantal Audi’s en Volkswagens. Volgens de website The Drive laat de Volkswagen Groep weten dat er om en nabij de 4000 voertuigen op het schip aanwezig zijn.

Porsche Macan 2021

Een statement dat een woordvoerder van Porsche maakte aan ‘The Drive’ luidt: “Onze gedachtes gaan uit naar de 22 bemanningsleden van het handelsschip ‘Felicity Ace’, waarvan we begrijpen dat allen veilig en ongedeerd zijn als gevolg van de reddingsoperatie van de Portugese marine.”

Vervolgens liet de woordvoerder weten vooralsnog geen inzicht te hebben in de schade. “Wij geloven dat een aantal van onze voertuigen aan boord van het schip zijn. Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over de geaffecteerde voertuigen. We houden nauw contact met de vervoersmaatschappij en delen meer informatie wanneer mogelijk”, aldus Porsche.

Onbemand

De 22 bemanningsleden aan boord van het schip werden geëvacueerd en ondergebracht bij een nabijgelegen eiland, nadat er brand uitbrak in het vrachtruim. De Felicity Ace vaart onder Panamese vlag en vertrok vanuit Emden, Duitsland. De kostbare lading was bestemd voor Davisville, Rhode Island in de Verenigde Staten.

Zie hier hoe de bemanningsleden van het schip per helikopter geëvacueerd worden.

Felicity Ace

Het vrachtschip werd in 2005 gebouwd en de maximum capaciteit bedraagt zo’n 4.000 auto’s. De Felicity Ace vertrok vanuit Duitsland met zo veel mogelijk voertuigen aan boord. Het schip is 198 meter lang en weegt 60.000 ton. De autocarrier had in de ochtend van 23 februari in Davisville aan moeten komen.

Pech

Bovendien is dit niet de eerste keer dat Porsche pech heeft met een gehavend vrachtschip. In 2019 zonk de ‘Grande America’ voor de kust van Frankrijk. Daardoor moest Porsche de productie van de laatste exemplaren van de GT2 RS herstarten.

Gezonken 911 GT2 RS opnieuw gebouwd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.