Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 18 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Bij deze Toyota Yaris GR Sport krijg je een Playstation 5

Een Playstation 5 is vandaag de dag bijna niet te bemachtigen. Tenzij je een Toyota Yaris GR Sport koopt, want dan krijg je ‘m erbij. Er is wel een flinke maar.

Het gaat namelijk om een gelimiteerde oplage van de Toyota Yaris GR Sport, die je alleen in Spanje kunt kopen. De importeur biedt daar deze ‘unieke’ GT7 Edition aan. Die laatste toevoeging staat voor de iconische racegame Gran Turismo, die onlosmakelijk met Sony en Playstation verbonden is. Wie de auto koopt, krijgt er dus een Playstation 5 en de zevende uitgave van de Gran Turismo-reeks bij.

Extra controller

Da’s niet het enige, want Toyota geeft je ook een extra controller zodat je tegen een vriend kunt spelen. En kopers krijgen een abonnement van 3 maanden op de Playstation Plus-dienst. Nog een probleempje: de Spaanse Toyota-tak verkoopt er maar 100. Zouden ze niet meer Playstations kunnen inkopen?

In de basis gaat het namelijk om een doodnormale Toyota Yaris GR Sport. Dus niet de rasechte GR Yaris, maar een licht sportieve uitvoering van de hatchback met 116 pk hybride-aandrijflijn. Een stijvere carrosserie, sportievere ophanging en verbeterd stuurgevoel moeten de auto wat dynamischer maken dan z’n brave broer. Heel sterk verschilt deze GT7 Edition niet van de GR Sport die je in ons land kunt kopen.

Naam nieuwe versie Toyota Yaris kan tot miscommunicatie leiden

Chassisnummer

Deze GT7 Edition komt enkel in de tint Dynamic Grey en krijgt 18-inch schoeisel mee. Uiteraard zit de Yaris vol met Gran Turismo-stickers. Om de auto wat persoonlijker te maken, krijgt elk exemplaar een gepersonaliseerde sleutel en een plaquette in het interieur en onder de transmissiehendel, waarop het chassisnummer van de betreffende auto staat.

Deze GT7 Edition komt overigens niet uit de lucht vallen. Toyota werkt in Spanje en Portugal namelijk samen met verschillende circuits. Bovendien speelt Toyota een rol in het Spaanse Gran Turismo-kampioenschap. Ook werkt de autobouwer al lang samen met de ontwikkelaars van het spel. Eerder onthulde de Japanse fabrikant al concept cars die een link hadden met het beroemde racespel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.