Remco Slump
Remco Slump Nieuws 9 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Save Sono Motors! Duitse bouwer ‘zonneauto’ smeekt om geld

Kennen jullie de Sono Motors Sion nog? Dat is een compacte elektrische auto met zonnepanelen, waarin Autovisie al in 2018 mocht rijden. De betaalbare hatchback had al lang op de markt moeten zijn, maar gebrek aan geld heeft de boel genekt.

Dat betekent overigens niet dat het slecht gaat met het Duitse Sono Motors. Het bedrijf heeft een andere tak, die heel succesvol is in de zonnetechnologie. Maar de autozaken gaan niet zoals gehoopt.

Sono Motors Sion op het punt om te worden geschrapt

Oprichters Jona Christians en Laurin Hahn zeggen dat de Sion op het punt staat om te worden geschrapt, zodat het bedrijf zich kan richten op zijn omzet genererende business-to-business-divisie.

Sono Motors Sion
(Afbeelding: Sono Motors)

Christians en Hahn willen echter niet opgeven, daarom zijn ze een #saveSion-campagne gestart. Ze hopen in vijftig dagen voldoende geld op te halen om de Sion in productie te laten gaan.

Naar eigen zeggen 43.000 reserveringen voor de auto

Er zijn 43.000 particulieren en zakelijke klanten met een reservering voor de ‘zonneauto’, aldus Christians en Hahn. Ze vragen potentiële kopers nu om zich in de komende vijftig dagen vast te leggen en om alvast een vooruitbetaling te doen.

Financiering van het Sion-project steeds moeilijker

Financiële markten laten een negatieve trend zien, schrijven ze in een statement, waarbij sommige techfirma’s meer dan 90 procent van hun marktwaarde zijn kwijtgeraakt. “De financiering van ons Sion-programma wordt daardoor steeds moeilijker.”

Sono Motors Sion
(Afbeelding: Sono Motors)

Sono Motors zegt 3500 mensen nodig te hebben die een vooruitbetaling doen. Met het geld dat wordt binnengehaald, kan het bedrijf de voorbereidingen op serieproductie treffen. Klanten die hun koop vastleggen, krijgen een korting van maximaal 3000 euro.

Sion met zonnepanelen voor 112 km extra range

De Sion kost in Duitsland ongeveer 25.000 euro. Hij heeft een 54 kWh-batterij, waarop hij een actieradius van ruim 300 kilometer haalt. Zijn zonnepanelen zorgen per week voor gemiddeld 112 kilometer extra.

Sono Motors Sion
(Afbeelding: Sono Motors)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.