Autovisie
Autovisie Nieuws 19 sep 2016

Saleen viert… iets met de gelimiteerde S7 LM

Als je het over geforceerde jubilea hebt… Saleen viert dat het twintig jaar geleden is dat de tuner in de zeven jaar na 1996 wereldwijd meer dan een dozijn kampioenschappen won. Wat? Hoe dan ook, hier is een S7 LM om dat… euhm… feit op te leuken.

saleen

Om het nog even te verduidelijken. Saleen zet de bloemetjes buiten omdat het bedrijf tussen 1996 en 2002 ieder jaar wel een aantal kampioenschappen heeft gewonnen. “Iedere test, race en overwinning droeg bij aan het DNA van de S7”, aldus de Amerikaanse tuner en sportwagenbouwer.

LEES OOK: ONDER DE HAMER – FABELACHTIGE PINNACLE PORTFOLIO

“We brengen Amerika’s enige supercar terug”, jubelt Steve Saleen. Want inderdaad, de S7 is al zeven jaar (!) uit productie. Maar nu worden er dus nog een paar bijgebouwd. Zeven om precies te zijn, allemaal in LM-spec, met een 7,0 liter twinturbo V8 met 1000 pk.

Faillissement

Wat de S7 LM gaat kosten, is nog niet bekend, maar reken op veel, heel veel. Saleen heeft geld nodig, want het gaat barslecht. De firma balanceert op de rand van het faillissement – eind 2015 had Saleen 750.000 dollar aan bezittingen tegenover 11,5 miljoen dollar aan schulden – en is ook nog gedaagd in twee rechtszaken wegens contractbreuk en fraude.

Bestuurd door ‘God’

De S7 werd tussen 2000 en 2006 gebouwd met een 7,0 liter atmosferische V8 van Ford achterin. Vanaf 2005 tot en met 2009 was de S7 te koop in dubbel geblazen vorm. De auto werd in de Hollywood-film Bruce Almighty bestuurd door ‘God’ (gespeeld door Jim Carrey), meldt Saleen trots.

Reageer op artikel:
Saleen viert… iets met de gelimiteerde S7 LM
Sluiten