Autovisie
Autovisie Nieuws 27 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Salaff C2 is gebaseerd op Gallardo

Tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance in Californië toverde Salaff deze merkwaardig vormgegeven C2 uit de hoge hoed. De supercar is gebaseerd op de Lamborghini Gallardo.

Analoge supercar

Waarom Salaff heeft gekozen voor een ‘verouderde’ Gallardo? Omdat Salaff gelooft dat de Gallardo misschien wel de laatste analoge supercar ooit was. Salaff is opgericht door Carlos Salaff, een ontwerper die je kan kennen van diverse Mazda-modellen, zoals de Mazda 3 en MX-5 alsook de studiemodellen Nagare en Furai van Mazda. Carlos zal deze Salaff C2 in beperkte oplage bouwen, als hij klanten vindt uiteraard. Geïnteresseerden dienen zelf een donor-Gallardo aan te leveren. Salaff geeft de auto’s niet alleen andere looks, maar voert ook mechanische upgrades uit voor een beter rijgedrag, zoals een wat sportievere onderstelsetup.

Koolstofvezel of aluminium

Volgens Salaff heeft het exterieur kenmerken van de Ferrari 330 P4, Porsche 917 en Peugeot 905. Het bedrijf gebruikt voor alle onderdelen koolstofvezel of aluminium. De prijs voor de complete ombouw is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.