Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 26 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Ik geloofde eigenlijk niet dat ik de auto van Max Verstappen kon kopen’

Elke Formule 1-fan droomt er waarschijnlijk van: het hebben van de F1-auto van je favoriete team. Zo ook Ron Reinders, die zijn droom al waar wist te maken.

Fotografie: Martijn Bravenboer

Autovisie ging recent op bezoek bij Ron Reinders, eigenaar van Racetrailer.com en groot Formule 1-fan. Naast een indrukwekkend bedrijf dat voor grote teams in de racewereld trailers produceert, bezit de Tukker een aantal bijzondere Formule 1-auto’s, zoals de Arrows FA17 van Jos Verstappen en de Torro Rosso-auto’s van Carlos Sainz en Alexander Albon. Zijn grootste trofee is echter de STR10 waar Max Verstappen in zijn allereerste seizoen dertien races mee reed.

Verstappen in huis

“Ik kon eerst niet geloven dat ik die auto überhaupt kon kopen”, zo vertelt Reinders aan Autovisie. “Toen ik de eerste contacten had gelegd, ben ik zo snel mogelijk naar Italië gegaan om de auto te bekijken. Inmiddels staat-ie bij ons thuis en daar genieten we er enorm van. Ga ik er met m’n zoon naar kijken en dan zitten we er zo een paar uur naast.”

Ron Reinders is inmiddels de autoriteit op het gebied van racetrailers en bedient teams van over de hele wereld.

Waarom Reinders de auto van Max Verstappen heeft gekocht? “Ten eerste omdat ik ‘m heel erg gaaf vind. Het is waanzinnig om naar die auto te kijken en de details in je op te nemen. Maar het is ook wel een beetje een investering. Ik vergelijk zo’n auto met kunst. Ik vind het belangrijk dat-ie mooi is, maar het is van groot belang wie erin heeft gereden en wat er met de auto is gebeurd, of er successen mee zijn behaald. Het moet wel waarde hebben. Wat hoe gaaf ik het ook vind, ik moet ook weten dat ik weer iets kan verkopen.”

Autovisie Magazine 22

In Autovisie Magazine nummer 22, dat nu in de winkels ligt, nemen we je in een uitgebreid interview mee door de loopbaan en bijzondere carrière van de geboren Hengeloër. Reinders vertelt over een ervaring op Spa-Francorchamps die bepalend was voor z’n grote hobby, hoe hij zonder een trailer te bezitten zijn eerste klant bediende en waarom je altijd klein moet beginnen, maar groot moet denken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.