Autovisie
Autovisie Nieuws 17 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Rolls-Royce Phantom Coupé en Drophead uitverkocht

Rolls-Royce is begonnen aan de bouw van de vijftig laatste exemplaren van de Rolls-Royce Phantom Coupé en Phantom Drophead Coupé. De maatwerkafdeling van Rolls-Royce, Bespoke, heeft zich niet ingehouden op de details.

De Phantom Zenith Collection, zo heet de verzameling van de vijftig allerlaatste exemplaren van de Rolls-Royce Phantom Coupé en Drophead Coupé. Voor ieder exemplaar is al een eigenaar gevonden. Ze moeten volgens Rolls-Royce ook de nodige verzamelwaarde krijgen, want dit zijn écht de laatste exemplaren die er gebouwd worden.

Details

Bespoke, de maatwerkafdeling van Rolls-Royce heeft zoveel mogelijk fraaie details in de auto proberen te stoppen. Zo zit er in het linker portier van iedere auto een plaatje met daarop de locatie waar de 100EX, de conceptcar van de Drophead Coupé, onthuld werd gegraveerd. In het rechter portier is de locatie van de onthulling van de 101 EX – de Coupé – te zien in eenzelfde met laser gegraveerde metalen plaat. In het dashboard zit een speciale lade, waarin een doosje van gepolijst aluminium zit. Op de buitenkant ervan is het chassisnummer van de  gegraveerd. Ook is hier het nummer van de auto (1 t/m 50) te zien. In het doosje zit een stukje van de assemblagelijn uit Goodwood.

De auto’s krijgen ook een speciale ‘sterrenhemel’ mee. Die optie debuteerde op de Phantom Coupé, maar vond later zijn weg naar andere modellen van Rolls-Royce.

LEES OOK: ROLLS-ROYCE PHANTOM BEGINT AAN LAATSTE HOOFDSTUK

Uitverkocht

De vijftig stuks van de Zenith Collection worden op dit moment geassembleerd in Goodwood, naast de laatste exemplaren van de full-size Phantom. De productielijn wordt vervolgens geschikt gemaakt voor de bouw van de nieuwe Phantom die in 2018 op de markt komt. De Phantom Drophead Coupé is precies negen jaar op de markt geweest, de Coupé een jaar korter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.