Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 17 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Weer Bentley-designer op vliegtuig naar Hyundai

Hyundai heeft wederom een designer bij Bentley weggekaapt. Het hoofd van exterieur en advanced design maakt de overstap van Groot-Brittannië naar Zuid-Korea.

Het betreft SangYup Lee, een Koreaanse designer. Hij gaat aan de slag voor Hyundai en diens luxemerk Genesis. Op 1 juni start zijn officiële dienstverband bij de Koreaanse autobouwer. Lee zal verantwoording afleggen aan Luc Donckerwolke, die eerder van Bentley naar Hyundai overstapte.

Pininfarina

Lee werkt sinds de jaren negentig al designer. Hij begon zijn carrière bij Pininfarina en werkte vervolgens bij Porsche, General Motors, Volkswagen, Audi en Lamborghini. Sinds 2012 bekleedde hij bij Bentley de functie van Head of Exterior and Advanced Design.

LEES OOK: GENESIS NEW YORK CONCEPT IS TOEKOMSTIGE 3 SERIE-CONCURRENT

57

Luxemerk

Hyundai werkt in razend tempo aan de ontwikkeling van zijn luxemerk Genesis. De eerste modellen sinds de positionering van Genesis als zelfstandig merk in plaats van een productlijn zijn reeds in de verkoop. Binnen vier jaar wil het bedrijf zes modellen introduceren, waaronder enkele sedans en SUV’s. Met het luxemerk binden de Koreanen de strijd aan met merken als BMW, Lexus en Cadillac.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.