Autovisie
Autovisie Nieuws 2 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Rolls-Royce Cullinan mag geen SUV heten

Aaah! Rolls-Royce laat ons goed schrikken deze morgen met de eerste foto’s van de Cullinan. We wisten dat de kolos eraan zat te komen, maar nu we hem op officiële persplaten zien, begint het in te dalen: ook het chique Rolls-Royce is overstag.

r1

Of het model ook echt Cullinan gaat heten, is nog niet bekend. Volgens Rolls-Royce is Project Cullinan een interne codenaam voor de auto, die ergens in 2018 op de markt komt. Daarbij noemt het merk zijn nieuweling geen SUV, maar een ‘all-terrain, high-sided vehicle’. Dit omdat Sports Utility Vehicle sportiviteit suggereert die de enorme machine niet heeft.

“Rolls-Royce noemt zijn nieuweling geen SUV, maar een ‘all-terrain, high-sided vehicle'”

Scheutig met andere details is Rolls-Royce niet. Al spreekt het voor zich dat we de 6,75 liter V12 uit de Phantom ook terug gaan zien in de Cullinan. Ook lijkt het uiterlijk van de terrein-Rolls dichter tegen dat van de hoekige Phantom aan te leunen en minder tegen dat van de wat ‘gladder’ Ghost.

LEES OOK: ROLLS-ROYCE DAWN – INSPIRED BY FASHION IS MODEPOPJE

Rolls-Royce zou overigens ook nog een plug-in hybride aandrijflijn overwegen voor de Cullinan. In een eerder stadium was er ook nog sprake van een dieseluitvoering – concurrent Bentley Bentayga is leverbaar als oliestoker – maar Rolls-Royce heeft die afgeschoten omdat hij niet verfijnd genoeg zou zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.