Autovisie
Autovisie Nieuws 2 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe politieauto’s moeten minimaal 250 km/h kunnen

Criminelen zijn de politie steeds vaker te snel af, meldt De Telegraaf. Daarom moeten de huidige Volvo V70’s van de Nationale Politie het veld ruimen en vervangen worden door auto’s die een topsnelheid van minimaal 250 km/h kunnen halen.

BONNEMAYERS_Rijkspolitie_Porsche2

Volgens Egbert-Jan van Hasselt, projectleider Infrastructuur van de Nationale Politie, ontwikkelen boeven zich sneller dan de politie. “Kijk maar naar de plofkrakers die de zogeheten Audi-bende wordt genoemd, omdat ze deze wagens [Audi RS-modellen – RS] gebruiken om zich razendsnel uit de voeten te maken. Met snelheden waarbij wij af en toe moeten passen omdat we ze simpelweg niet bijhouden.”

“De wagens moeten gedeeltelijk gepantserd zijn”

Fabrikanten die de nieuwe, snellere politieauto’s willen leveren kunnen zich vanaf vandaag bij de Nationale Politie melden. Een paar eisen: de wagens moeten lichtmetalen wielen hebben, gedeeltelijk gepantserd zijn en over de modernste navigatie- en communicatieapparatuur beschikken. Ze worden volgend jaar door de politie aan rigoureuze tests onderworpen en moeten eind 2018 in dienst worden genomen.

LEES OOK: ONDER DE HAMER – ‘ALEX 12.24’: PORSCHE 911 VAN DE RIJKSPOLITIE

“Gezien de extreme eisen kunnen mogelijk alleen topmerken als Audi, BMW, Porsche en Mercedes meedingen om de prestigieuze order van de politie binnen te halen”, schrijft De Telegraaf. Misschien, maar vergeet ook zeker Volvo niet, dat met de V90 T6 AWD als beste uit de testen van de Zweedse politie is gekomen. Wat zijn jullie ideeën? Waarin moet de Nationale Politie vanaf volgend jaar gaan rijden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.