Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 17 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Rolls-Royce champagnekist kost evenveel als een Golf GTI

Rolls-Royce heeft een wel heel speciale champagnekist op de markt gebracht. Daar is de prijs ook naar, want de volledig te personaliseren drankopslag kost net iets minder dan een Volkswagen Golf GTI.

Rolls Royce Champagnekist

Als iemand een nieuwe Rolls-Royce kan kopen, dan kunnen we stellen dat diegene zich niet bepaald zorgen hoeft te maken over geld. In die wereld is het wellicht ook leuk om minimaal £37.000 (ongeveer €42.888) uit te geven aan een prachtige doos waarin de duurste flessen champagne inclusief glazen opgeslagen kunnen worden.

Als de klant dan de afweging gemaakt heeft om de Golf GTI te laten staan en de kist te bestellen, dan krijgt hij ook wat. De doos is gemaakt van aluminium met een koolstofvezel chassis. Een referentie naar de supercars van vandaag. Daarnaast is hij omwikkeld in zwart leer met het Spirit of Ecstasy-logo.

V12-motorblok

Wanneer het geheel geopend wordt, komt het eikenhouten tafeltje omhoog en worden de glazen netjes aan de gebruiker gepresenteerd. Deze hebben een voet van gepolijst aluminium en liggen zo in de kist gepositioneerd dat het doet denken aan een V12-motorblok. Tenminste, als we de maker van luxe automobielen mogen geloven.

De champagneflessen komen aan de zijkant van de doos naar buiten. Deze worden in hun eigen koelertje gepresenteerd in een ‘hammock’. De koelers zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en koolstofvezel. Mocht er overigens een beetje het alcoholische drankje gemorst worden, dan kan dit opgeruimd worden met een van de vier katoenen servetten met het RR-monogram erin gestikt.

Nog gekker

Klinkt allemaal als een overdaad in luxe, maar het kan nog gekker. Als mensen met geld aankloppen bij Rolls-Royce, dan gaan er deuren open. In dit geval kunnen klanten andere leersoorten kiezen en zelf bepalen welke snacks er in de kist worden geleverd. Een van de mogelijkheden is om een van de koelers om te bouwen naar een vak met daarin drie porseleinen schalen vol met noten en kaas. Vanzelfsprekend bestaat er ook een kaviaar-optie. Dan wordt een koelcompartiment gevuld met 30 gram kaviaar en twee ‘Mother of Pearl’ lepels.

Het apartste aan dit hele verhaal is dat de Britten de kist niet aanbeveelt voor in een van hun auto’s. Volgens hen staat hij het beste op een superjacht of ergens in een ‘private residence’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.