Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 24 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijk Mengsel: Safety-gadgets voor de autoliefhebber

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met safety-gadgets.

Als je op vakantie gaat met de auto of je je auto ver buiten het zicht moet parkeren, komt je bolide wellicht terecht op een plek waar je ‘m liever niet hebt staan. Gelukkig zijn er gadgets die jouw auto kunnen beschermen tegen bijvoorbeeld diefstal. 

1. OBD-cartracker

Hoewel een ‘tracker’ wellicht een beetje eng klinkt, kan het erg fijn zijn om te weten dat je auto nog op de plek staat waar je ‘m geparkeerd hebt. Mocht de auto toch ongevraagd meegenomen worden door iemand anders, dan kun je ‘m exact volgen. Ook als je je auto hebt geparkeerd in een onoverzichtelijke parkeergarage, kan zo’n tracker nuttig zijn om je auto terug te vinden.

Rijk Mengsel, gadgets, huis, autoliefhebbers, veiligheid
(Afbeelding: GPS Partner)

Het voordeel van een OBD-tracker is dat je geen elektriciteitskabels hoeft te trekken of een kastje onder je auto moet plakken. Gewoon inpluggen in de OBD-poort van je auto, app installeren en klaar. 

www.gps-partner.nl// 159,– // ★★★ 

2. Apple AirTag

Maar niet alleen je auto is handig om terug te vinden, ook je zoekgeraakte sleutelbos opsporen is fijn. Apple heeft hiervoor de AirTag, die je aan je sleutelbos hangt. Wanneer je je sleutels kwijt bent, kun je ze vinden via een kaart op je telefoon.

(Afbeelding: Amazon)

Ben je in de buurt, dan kun je een geluid laten afspelen. Ben je je sleutels op straat kwijtgeraakt, dan zet je de ‘verloren-modus’ aan. Dan krijg je een melding als iemand met een iPhone langs jouw sleutelbos loopt. Via zijn of haar telefoon wordt vervolgens de locatie van je AirTag bepaald.  

www.amazon.nl// 35,– // ★★★★ 

3. Faraday-box keyless entry

Waarschijnlijk heb je al gehoord van deze manier van diefstal. Dieven weten met een apparaatje het keyless entry-systeem van je autosleutel te verlengen en kunnen zo je auto openen en starten.

(Afbeelding: Bol.com)

Ga je ’s avonds naar bed of op vakantie, dan is het dus slim om je sleutel in een doos te doen waar het signaal van je sleutel niet doorheen gaat. Deze box houdt radioactieve golven, Bluetooth, wifi, NFC en GPS buiten het doosje. 

www.bol.com// 39,95 // ★★

4. Porsche Design X Secrid Cardholder 

Naast draadloze signalen van je sleutels, kunnen ook je pasjes slachtoffer worden van criminaliteit. Met veel bankpassen en creditcards kun je draadloos betalen. Erg handig, maar soms ook onveilig.

Rijk Mengsel, gadgets, huis, autoliefhebbers, veiligheid
(Afbeelding: Porsche Design)

Er kan namelijk iemand met een apparaatje langs je broek lopen en je laten pinnen zonder dat je het in de gaten hebt. Hiervoor zijn speciale portemonnees ontwikkeld met RFID-bescherming. Ook Porsche Design maakt zo’n pasjeshouder, in dit geval met een strak zakelijk design. 

www.porsche-design.com// €125,– // ★★★★ 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.