Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijk Mengsel: gadgets voor jouw roadtrip deze zomer

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met items voor jouw roadtrip.

“Het draait niet om de bestemming, maar om de reis”, hoor je vaak als mensen gaan roadtrippen. Wanneer je in 2022 een verre reis met de auto of camper gaat maken, komen deze gadgets goed van pas. 

1. Spotify Car Thing 

Goede muziek kan je roadtrip met de auto of camper een stuk leuker maken. Veel nieuwe auto’s beschikken over Apple CarPlay of Android auto, maar oudere auto’s hebben vaak niet zo’n (uitgebreid) infotainment. Om ook in de oudere auto’s makkelijk naar muziek te luisteren, heeft Spotify de ‘Car Thing’.

(Afbeelding: Spotify)

Dit apparaat schuif je in het ventilatierooster onder je dashboard en verbind je via bluetooth, USB of AUX aan je auto. De ‘Car Thing’ heeft niet alleen touchscreen, maar kan ook bediend worden met je stem. Momenteel kan je de gadget enkel nog in de Verenigde Staten krijgen. Wanneer het apparaatje ook naar Europa komt, is nog onbekend.  

carthing.spotify.com/★★★// $89,99 

2. Celestron Elements ThermoCharge 10 

Waar je vroeger nog kon roadtrippen met een paspoort, een tentje en wat geld, is het in 2022 ondenkbaar om zonder telefoon op pad te gaan. Door jouw telefoon word je verplicht elke 14 uur – of sneller – een stopcontact op te zoeken. Wanneer je niet weet of je de komende uren een stopcontact gaat vinden, is het handig om een powerbank bij je te hebben.

Roadtrip, gadgets, rijk mengsel
(Afbeelding: Ganymedes)

De ThermoCharge 10 heeft, voor de echte avonturier, nog een handige functie. De powerbank beschikt over een warmte-element. Je kan hiermee tot wel 12 uur lang je handen opwarmen. Daarbij kan de accu zo’n 10 keer je telefoon opladen. 

ganymedes.nl/★★★//€ 65; 

3. Samsung Galaxy SmartTag+ 

Als je op roadtrip gaat, bestaat de kans dat je iets vergeet of verliest. Er zijn inmiddels tal van ‘trackers’ die je koffer terug kunnen vinden wanneer je ‘m kwijt bent.

Roadtrip, gadgets, rijk mengsel
(Afbeelding: Bol.com)

Zo’n SmartTag kan je ook in je auto laten liggen, wanneer je vaak vergeet waar je ‘m parkeert. Dankzij bluetooth en ultra-wideband, is de locatie van de tag exact te achterhalen. Ben je dichtbij, dan kan je de tracker geluid laten maken. De batterij gaat zo’n 12 maanden mee. 

bol.com/★★★★★/€22,89 

4. Omega Moonswatch 

Op reis wil je niet al te veel dure spullen meenemen. Toch is het leuk en handig om een stijlvol horloge te dragen.

Roadtrip, gadgets, rijk mengsel
(Afbeelding: Omega)

Swatch en Omega maken samen de betaalbare ‘Moonswatch’. De klok is geïnspireerd op de Omega Speedmaster Moonwatch uit 1965. Het horloge was de eerste dat gedragen werd op de maan. De eerste versies van het horloge zijn al uitverkocht. Het is echter geen gelimiteerde editie, de modellen komen weer op voorraad.  

swatch.com/ ★★★★★/ ongeveer €250; afhankelijk van welke uitvoering 

Rijk mengsel: gadgets voor de Formule 1-liefhebber

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.