Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 14 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijk Mengsel: Horloges voor de autoliefhebber

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met horloges voor de autoliefhebber.

Een horloge is misschien wel het belangrijkste accessoire voor een man. Maar een mooi uurwerk kan zoveel meer uitdragen dan klasse en stijl. Een horloge kan zelfs een weerspiegeling van je hobby of persoonlijkheid zijn. 

 1. YEMA Rallygraf 

De Yema Rallygraf is een horloge voor de echte autoliefhebbers. Het betaalbare horloge is een hedendaagse versie van een racehorloge uit de jaren 70 dat racelegende Mario Andretti droeg toen hij met zijn 700 pk sterke Brawner Hawk MK III reed.

Rijk Mengsel: Horloges voor de autoliefhebber
(Afbeelding: Yema)

Met deze auto won hij de Indy 500 in 1969. Het horloge is verkrijgbaar met een roestvrijstalen of leren band. De kast valt op door zijn bijzondere jaren 60/70-wijzerplaat, afgedicht door bol mineraalglas. 

yema.com// € 411,66 // ★★★★ 

 2. Tag Heuer Carrera Porsche Chronograph 

Porsche heeft een eigen designmerk, zoals velen wel weten. Voor een horloge van de Porsche Carrera gaat het de samenwerking aan met Tag Heuer. Geen slechte keus, want de Zwitserse fabrikant heeft een reputatie hoog te houden.

Rijk Mengsel: Horloges voor de autoliefhebber
(Afbeelding: Porsche)

Het design klopt van top tot teen. Zo heeft de wijzerplaat het reliëf van asfalt en doen de cijfers denken aan de vormgeving van een Porsche-dashboard. Gevolg is wel dat het sieraad een stevig prijskaartje heeft. 

tagheuer.com // € 6450,– // ★★★ 

 3. Ferrari Aspire

Een horloge van Ferrari klinkt prijzig, maar relatief valt dat wel mee, net als bij de auto’s zelf. Deze Aspire heeft ondanks zijn lage prijs een sportief ontwerp met veelhoekige kast in de vorm van een snelheidsmeter en een wijzerplaat in carbon fibre-look.

Rijk Mengsel: Horloges voor de autoliefhebber
(Afbeelding: Ferrari)

Prominent aan de rechterkant van het koolstofvezelpatroon pronkt het Ferrari-logo. Daarbij is de schakelband met een mooie ‘onzichtbare’ sluiting afgewerkt. Italiaans design voor een schappelijke prijs! 

ferrari.com // 350,– // ★★★ 

 4. Mercedes-Benz Garmin Venu 2 

Waar veel autofabrikanten kiezen voor een klassiek quartz of automatisch horloge, kunt u bij Mercedes-Benz ook een smartwatch bestellen. Het horloge is in de basis een Garmin Venu 2, waarmee u kunt betalen, allerlei lichaamsfuncties kunt meten en uw work-out kunt bijhouden.

(Afbeelding: Mercedes-Benz)

Doordat uw Deezer-, Amazon Music- of Spotify-playlisten op uw horloge kunt opslaan, hoeft u tijdens het hardlopen uw horloge niet mee te nemen en kunt u toch muziek luisteren. De smartwatch kan draadloos worden verbonden met oordopjes of een hoofdtelefoon. Speciaal aan deze Mercedes-uitvoering is dat de bodem- en wijzerplaat voorzien zijn van logo’s van de fabrikant. Hierdoor is het horloge wel zo’n 70 euro duurder dan de versie zonder Mercedes-opsmuk.  

mercedes-benz.nl//  405,– // ★★ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.