Autovisie
Autovisie Nieuws 30 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Renault en Nissan onderhandelen over fusie’

Renault en Nissan zouden willen fuseren. Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen in de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie. Topman Carlos Ghosn zou de onderhandelingen leiden en ook de algemeen directeur van het nieuwe bedrijf worden.

Carlos Ghosn, topman van de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie

De Renault-Nissan Alliantie bestaat sinds 27 maart 1999 (Mitsubishi kwam er in oktober 2016 bij) en heeft hoofdkantoren in Parijs en Tokio. Als onderdeel van de overeenkomst bezit Renault 43 procent van de Nissan-aandelen en heeft de Japanse fabrikant 15 procent van de Renault-aandelen in handen.

Franse overheid

Volgens Bloomberg zouden Renault en Nissan beter tegen de Volkswagen Group en Toyota opgewassen zijn. De alliantie tussen de autofabrikanten levert al veel voordelen op, maar een fusie zou op dat gebied nog stukken beter zijn. Een fusie is echter ook lastig klaar te spelen, aangezien de Franse overheid nog steeds 15 procent van de Renault-aandelen heeft en die controle mogelijk niet wil opgeven.

Onomkeerbaar

Ingewijden vertelden dat de onderhandelingen over een fusie al maanden aan de gang zijn, maar misschien niet tot een overeenkomst zullen leiden. Een eventuele deal moet zowel door de Franse als door de Japanse overheid worden goedgekeurd. Topman Carlos Ghosn zei in februari dat hij de alliantie tussen Renault en Nissan “onomkeerbaar” wil maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.