Autovisie
Autovisie Nieuws 2 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Renault Arkana komt ook als Samsung

In 2018 presenteerde Renault op de autoshow van Moskou de Arkana; een SUV-coupé die onder meer in Rusland op de markt komt. Op basis van die Renault Arkana verschijnt ook een Samsung: de XM3 Inspire. De SUV-coupé debuteert op de 2019-editie van de Seoul Motor Show.

Zuid-Korea

De Samsung XM3 Inspire is speciaal voor de Zuid-Koreaanse markt ontwikkeld. Hij verschijnt in de eerste helft van 2020 op de markt en wordt verkocht door Renault Samsung Motors (RSM). De productie van het model vindt plaats in Busan, gelegen in Zuid-Korea. De XM3 Inspire moet de verkoop in het land een flinke impuls geven. In 2018 daalde verkoop van Renault Samsung Motors met 16 procent naar 85.000 voertuigen.

Ander platform

Hoewel de XM3 Inspire qua styling veel weg heeft van de Arkana, staat de auto naar verwachting wel op een ander platform. De Renault Arkana komt het staan op hetzelfde platform als de Dacia Duster. Voor de XM3 Inspire gebruikt Renault Samsung Motors naar verwachting het nieuwere CMF-platform van de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.