Autovisie
Autovisie Nieuws 2 apr 2019

Toyota ProAce City komt begin 2020

Op termijn wordt de drieling Peugeot Partner, Citroën Berlingo en Opel Combo een vierling. Toyota presenteert op 30 april 2019 op de bedrijfswagenbeurs The Commercial Vehicle Show in Birmingham namelijk de ProAce City. Die deelt zijn techniek en platform met de Partner, Berlingo en Combo.

Compacte bestelauto

Toyota heeft momenteel nog geen compacte bestelauto. Daar komt met de ProAce City binnenkort verandering in. Vanaf het eerste kwartaal van 2020 is de ProAce City bij de Toyota-dealers te vinden. De productie vindt plaats in het Spaanse Vigo waar ook de Berlingo, Partner en Combo worden gebouwd.

Ook als personenuitvoering

De Toyota ProAce City komt niet alleen als bedrijfswagen, maar ook als personenuitvoering, vergelijkbaar met de ProAce Shuttle en Proace Verso. Meer details over de ProAce City maakt Toyota binnenkort bekend.

Groupe PSA

Met de ProAce City versterkt Toyota zijn samenwerking met Groupe PSA. PSA en Toyota Motor Europe (TME) startten hun Europese samenwerking voor lichte bedrijfswagens in 2012. Toen begon de productie van de Toyota ProAce in de PSA-fabriek in Hordain, Frankrijk.