Autovisie
Autovisie Nieuws 2 apr 2019

Audi komt met autonome stadsauto AI:me naar Shanghai

Audi presenteert een bijzondere autonoom rijdende stadsauto op de Shanghai Motor Show (16 tot 25 april). Het voertuig krijgt de naam AI:me, waarvan de letters ‘AI’ staan voor Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie).

Drie schetsen

Audi heeft tot nu toe alleen nog maar schetsen van het studiemodel vrijgegeven. Audi spreekt over een ‘visie op een geautomatiseerde compacte auto voor de megasteden van morgen’. Het interieurontwerp oogt heel minimalistisch. Verder valt op dat Audi zogeheten suicide-deuren krijgt. Dit zorgt voor een eenvoudige in- en uitstap.

e, e-tron, g-tron

De Audi AI:me heeft zoals je mag verwachten een elektrische aandrijflijn. Dat wordt ook verklapt door de aanduiding ‘e-tron’ op de achterbumper. De naam e-tron werd allereerst gebruikt door Audi voor plug-in hybrides. De Audi A3 e-tron was een bekend voorbeeld. De aanduiding e-tron wordt voortaan alleen nog maar voor volledig elektrische modellen van Audi gebruikt. Plug-in hybrides krijgen de simpele toevoeging ‘e’ achter de naam. Voorbeelden zijn de Audi A8 L 60 TFSI e quattro en de Audi Q5 50 TFSI e quattro. Modellen met de aanduiding g-tron hebben een aardgas/groengas-installatie.