Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 4 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Na Renault komt ook Fiat met een X6: dit is de Fastback

SUV’s zijn een trend, en ook steeds meer coupé-SUV’s duiken op in het modellengamma van autofabrikanten. De BMW X4, X6 en Renault Arkana ken je al, maar nu laat Fiat ook beelden zien van hun Fastback.

Geheel onverwacht komt het model niet. In 2018 lieten de Italianen al een concept-versie zien. Op dat moment had het studiemodel nog geen interieur en aandrijflijn. Het bedrijf liet toen weten dat de auto met name gericht is op Zuid-Amerika.

Fiat Fastback is voor Zuid-Amerikaanse markt

Ook nu laat Fiat weten dat de coupé-SUV enkel voor de Zuid-Amerikaanse markt is, in Nederland moeten we het dus doen met de BMW X4 en X6 én modellen van andere merken.

Fiat Fastback SUV, coupé-SUV, BMW X6, Renault Arkana
(Afbeelding: Fiat)

Hoewel velen denken dat de coupé-SUV een uitvinding is van BMW toen in 2008 de X6 werd gepresenteerd, is niets minder waar. Ssang-Yong had eerder al de Actyon met een aflopende daklijn. Desondanks was de BMW X6 het model dat de carrosserievorm echt op de kaart zette.

Aandrijflijn nog onbekend

Hoewel het exterieur van de Fiat Fastback goed in beeld is, laat het merk het interieur nog niet zien. Ook over de technische details is nog niet bekend. Naar verluidt wordt het model geleverd met een 1,0-liter turbomotor met 130 pk en 200 Nm aan koppel. Ook kunnen Zuid-Amerikanen kiezen voor een 1,3-liter met 107 pk en 134 Nm koppel. Dit laatste motorblok beschikt niet over een turbolader.

BMW X4, X6 en Renault Arkana, past de Fiat Fastback tussen dit rijtje?

De Fiat Fastback komt niet naar Europa, of hij nooit naar ons continent komt, is nog de vraag. Autovisie wacht nog op antwoord van Fiat. Feit is, dergelijke coupé-SUV’s zijn niet geheel onsuccesvol in Europa. Zo besloot Renault de Arkana, nadat-ie al rondreed in Rusland, toch ook in Europa te verkopen.

Fiat Fastback SUV, coupé-SUV, BMW X6, Renault Arkana
(Afbeelding: Fiat)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.