Autovisie
Autovisie Nieuws 27 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Reis door de BMW-historie, M1, 507 en nog dik 30 auto’s

Een jaar of vijf geleden verkoopt een Brabantse ondernemer zijn bedrijf en schaft zich een BMW Z8. Wat hij niet wist, is dat die open tweezitter het startpunt vormde van een nieuwe hobby. Hij begon BMW’s te verzamelen. Trots op zijn collectie nodigde de voormalige ondernemer Autovisie uit voor een bezoek aan zijn verzameling, want “dit vinden meer mensen leuk”.

We verklappen alvast, dat hij met de aanschaf van de Z8 niet zijn enige Z8 aankocht. Hij schafte een tweede aan. En nog een derde. En een vierde kwam op zijn pad. En zo beschikt hij nu over maar liefst elf exemplaren! BMW leverde de open tweezitter, die in 1999 werd gepresenteerd, in vijf officiële kleuren en je raadt het al. De beste verzamelaar heeft alle kleuren staan. Tot zijn collectie behoort ook een speciale uitvoering met een exclusieve Individual-kleur voor de Canadese markt, alsmede een Alpina V8 Roadster uit een oplage van 555 stuks.

In schuur gevonden BMW M1

Maar geen collectie zonder de excentrieke Z1, de exotische M1 en de uiterst bijzondere 507. Hij heeft het trio gebroederlijk naast elkaar staan. Ook de Isetta ontbreekt niet, net als de opvallende 328 Roadster. De 503 als Coupé in een kleur waarvan er slechts 4 bestaan, de originele 503 Cabriolet, de volledig gerestaureerde 2002 Tii, de 2000 CS en de lichtgewicht 3.0 CSL ontbreken evenmin. Alle auto’s vertellen een verhaal. Zo dook de aanwezige M1 onverwacht op in een Italiaanse schuur. Na een volledige restauratie bij BMW Classic staat de sportwagen in Nederland. Ook uniek in Nederland én zelfs in de rest van de wereld is de aller-, allerlaatste BMW M3 Cabriolet, wat tevens de allerlaatste M3 met een V8-motor is. Van de auto is er uiteraard maar één!

Meer dan 30 BMW’s

Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen stelt de collectie, die meer dan 30 auto’s telt, aan je voor. Hij vertelt je wetenswaardigheden over de verschillende modellen en legt je tevens uit waarom een Fiat Topolino tussen de Duitse coupés en limousines staat. Ben jij een echte BMW-kenner deel dan jouw kennis met andere liefhebbers en zet jouw verhaal onder de video. Zoals bijvoorbeeld over de sleutel van de Z8, waaraan geen sleutelhanger kan, of waarom de 327 eigenlijk een EMW is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.