“Publiekspresentatie TVR uitgesteld”

De promotiecampagne werd al in een vroeg stadium ingezet, maar ondanks de veelbelovende berichten en snelle ontwikkelingen, moet het herboren TVR de geplande marktintroductie uitstellen.

TVR
TVR T37

TVR zou volgende week op het Goodwood Festival of Speed zijn nieuwe model presenteren, maar mocht daar een auto worden gepresenteerd dat is dat zeker geen productiemodel. De ontwikkeling is vertraagd, nu TVR ervoor heeft gekozen om de eerste 250 exemplaren van de sportcoupé van een koolstofvezel constructie te voorzien. Volgens het Amerikaanse Road & Track is er op Goodwood helemaal geen publieksonthulling. Wanneer de auto volgens het medium dan wel wordt gepresenteerd, wordt niet gemeld.

Tweede helft 2017

De Engelse hardcore sportwagenbouwer zou volgens de oorspronkelijke plannen in de tweede helft van 2017 zijn eerste nieuwe model introduceren. Vervolgens zouden er binnen enkele jaren drie nieuwe types of varianten bijkomen. De sportwagens krijgen allemaal de beschikking over achterwielaandrijving, een atmosferische V8 voorin, een handbak en een beperkt aantal rijassistenten zoals het een echte TVR betaamd. De V8-krachtbron komt van Ford. De motor heeft een slagvolume van 5,0 liter en levert een vermogen van 450 tot 500 pk. De auto zou minder dan 1.100 kg moeten wegen.

Orders

Ondanks dat er nog geen auto is gepresenteerd, heeft TVR naar eigen zeggen meer dan 300 orders voor de sportcoupé. De aanbetaling voor het model bedraagt 5.000 pond.