Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 29 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

PT Cruiser-achtige WEY Yuanmeng klaar voor Europa?

Nieuwe modellen die gebaseerd zijn op een retro Hot Rods zijn niet altijd even geliefd qua design, getuige de Chrysler PT Cruiser. Toch waagt de Chinese fabrikant WEY zich aan dergelijk design met de Yuanmeng.

De auto is vooralsnog een concept en wordt getoond tijdens de Chengdu Auto Show. Hoewel het ontwerp wellicht niet iedereen aanspreekt, is het de opvallendste auto die je kan vinden op de Chinese beurs.

Een retro-design als de Chrysler PT Cruiser

De WEY Yuanmeng grijpt net als de Chrysler PT Cruiser terug naar de jaren 50. Met een grote glanzende grille, ronde vormen, chromen accenten en dichte velgen is het een opmerkelijke verschijning. Opvallend aan het design is de achterklep. Hier vind je een buil waaronder het reservewiel is bevestigd.

Whey Yuanmeng, europa, Chrysler PT Cruiser
(Afbeelding: WEY)

Het interieur is minstens zo bijzonder vormgegeven. Ook hier wordt veel gebruik gemaakt van chroom en ronde vormen. Al doen de drie schermen af aan het retro-aspect.

Elektrisch en hybride

Onder de vlakke motorkap ligt een 1.5-liter benzinemotor. Deze krachtbron wordt bijgestaan door een elektromotor. De PHEV levert hierdoor een gecombineerd vermogen van 238 pk en 520 Nm aan koppel. Puur elektrisch kan je volgens de fabrikant zo’n 195 kilometer rijden.

Whey Yuanmeng, europa,
(Afbeelding: WEY)

Hoewel de fabrikant enkel nog met deze specificaties komt, zegt het de Crysler PT Cruiser-lookalike ook met vierwielaandrijving en meer vermogen te leveren. Later volgt er een volledig elektrische variant.

WEY klaar voor Europa

Hoewel de concept car lijkt op een onwerkelijk Chinees studiemodel, is het dat volgens WEY niet. WEY is van plan de Yuanmeng daadwerkelijk op de markt te brengen. Sterker nog, het bedrijf liet eerder weten met de modellen naar Europa te komen en opende zelfs al een hoofdkantoor in München. Duitsland wordt het eerste land waar auto’s van WEY te koop zijn.

Nieuw Chinees automerk BYD komt naar Nederland

Naast WEY heeft moederbedrijf Great Wall Motors ook het merk Ora. Onder dit merk liet de Chinese fabrikant eerder al de Funky Cat. Dit najaar moet ook de verkoop van dat model bij onze oosterburen van start gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.