Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 20 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Chinese Porsche Panamera krijgt Mini-basis’

Het Chinese Ora verraste vorig jaar op de IAA in München met de presentatie van een aantal elektrische auto’s. Naar verluidt komt een aantal auto’s op het nieuwe Mini-platform te staan.

Dat blijkt in ieder geval uit informatie van autojournalist Greg Kable, die zegt met BMW gesproken te hebben over de samenwerking met Great Wall Motors. De Beierse autofabrikant heeft namelijk een joint venture met die Chinese partij (Spotlight Automotive Factory), en heeft in Zhangjiagang de capaciteit om zo’n 160.000 elektrische auto’s per jaar te bouwen.

Lightning Cat

Daar gaat BMW in ieder geval al nieuwe elektrische Mini’s vervaardigen, en nu is het plan om diezelfde basis te gebruiken voor de ‘Panamera’ van Ora. Die auto, die nu nog de naam Lightning Cat draagt en intern wordt aangeduid als EC24, debuteerde in 2021. Op de IAA in München liet de fabrikant slechts beperkte informatie los over de Lightning Cat, maar de vergelijking met de Porsche Panamera werd al snel gemaakt.

Dat komt door de carrosseriestijl van de Ora. Het model combineert de aflopende daklijn van een coupé met een vierdeurs sedan. Maar ook de lichtunits op de voor- en achterzijde van de Lightning Cat doen denken aan die van Porsche. Om nog maar een vergelijking te maken: achter het stuur prijken drie ronde klokken, zoals je die ook in Porsches vindt.

Accu

Specificaties zijn nog schaars. Wel weten we dat de Lightning Cat met behulp van twee elektromotoren in drie seconden naar 100 km/h sprint. Over het bereik van de EV doet Ora nog geen uitspraken, alsmede de capaciteit van de accu.

Die overeenkomsten tussen deze auto en de Porsche Panamera zijn overigens best opmerkelijk. Ora is namelijk al eerder door de Volkswagen Groep beschuldigd van plagiaat. Een tijd geleden stelde het namelijk een kopie van de Beetle voor. Desondanks is de Chinese autobouwer begonnen aan de productie van het model.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.