Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 2 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

PSA in zee met Toyota voor pick-up

Het nieuwe PSA Groupe, voorheen bekend als PSA Peugeot Citroën, komt met een pick-up, maar dat model zal door de Fransen niet zelf worden ontwikkeld. De autobouwer gaat de Hilux van Toyota als basis gebruiken.

Toyota Hilux

Dat PSA voor een samenwerking met Toyota kiest, is niet opvallend. De Japanners zijn een sterke speler in de markt van de pick-ups. Het concern levert al decennialang de onverwoestbare Hilux. Daarnaast kennen de twee autobouwers elkaar heel goed. De twee autoconcerns hebben al samenwerkingsverbanden lopen. De Peugeot 108, Citroën C1 en Toyota Aygo zijn grotendeels identiek, terwijl de bestelwagens Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Toyota Pro-Ace uit dezelfde fabriek rollen. Of de nieuwe pick-up onder zowel Peugeot- als Citroënnaam op de markt komt, is niet bekend.

Fiat Fulback

In de pick-upwereld is het delen van elkaars producten geen uitzondering. Recent kondigde Fiat aan met een dergelijke ééntons pick-up te komen. De Italianen betrekken het model van Mitsubishi, dat zelf de L200 levert. Ook Renault en Mercedes-Benz komen met een pick-up die van een branchegenoot komt. Dat model wordt gebaseerd op de Nissan Navara.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.