Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 29 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Productieversie 1000+ pk waterstofauto komt van Pininfarina’s tekentafel

Het Britse bedrijf Viritech onthult de definitieve productieversie van de Appricale. De waterstofauto is een meer dan 1000 pk sterke hypercar en is getekend door Pininfarina.

De Appricale debuteerde tijdens het Goodwood Festival of Speed 2022 – waar anders. Wil je graag alles terugzien van het evenement? Klik dan hier om de bijzondere momenten te herbeleven.

Waterstofauto met 1000+ pk

Terug naar de hypercar. De Viritech Appricale weegt minder dan duizend kilo en heeft 1073 pk aan electropower. Dit vermogen is afkomstig uit twee elektromotoren die elk goed zijn voor 544 pk.

1000+ pk, waterstofauto, pininfarina
(Afbeelding: Viritech)

De waterstofauto haalt een topsnelheid van meer dan 320 kilometer per uur en sprint van 0 naar 97 kilometer per uur (0 – 60 mph) in minder dan 2,5 seconden.

1000+ pk, waterstofauto, pininfarina
Deze waterstofauto is een zeer bijzondere verschijning! (Afbeelding: Viritech)

De motoren worden van energie voorzien door een accupakket van slechts 6 kWh. De kleine batterij wordt opgeladen door een brandstofcel. In de brandstoftank kun je 5,4 kilogram aan hydrogeen opslaan, hiermee heeft de auto een bereik van 560 kilometer.

Design van Pininfarina

De waterstofauto is 4,55 meter lang, 1,9 meter breed en heeft een hoogte van 1,15 meter. Het design komt van de tekentafel van de grootmeesters van Pininfarina. Het ontwerp doet denken aan dat van de modellen Koenigsegg en heeft een afgerond lijnenspel. Met een dunne led-strips aan de achterkant, geïntegreerde spoiler en blauwe accenten als bijvoorbeeld de diffuser, heeft de hypercar desondanks een agressieve uitstraling.

1000+ pk, waterstofauto, pininfarina
(Afbeelding: Viritech)

De Viritech Apricale wordt gebouwd in gelimiteerde oplage van 25 stuks. Autocar laat weten dat de auto zo’n 1,5 miljoen pond (1,75 miljoen euro) gaat kosten. Deze prijs is exclusief belastingen. De productie moet 2023 van start gaan. De fabrikant verwacht de eerste waterstofauto’s in 2024 uit te leveren. Of er Nederlandse klanten zijn voor de hypercar, is nog onbekend.

Ook excentrieke Ferrari 550 barchetta Pininfarina heeft een verhaal | Sjoerds Weetjes 282

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.