Autovisie
Autovisie Nieuws 19 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Productie Mercedes-AMG GT 4-door Coupe van start, 800 pk-monster volgt

Autovisie stapt komend weekeinde achter het stuur van de Mercedes-AMG GT 4-door Coupé. De eerste kopers zullen spoedig volgen, nu de productie van AMG’s nieuwste model van start is gegaan.

Mercedes bouwt de nieuwe telg van het AMG-label in zijn fabriek te Sindelfingen, waar de Duitse autobouwer onder andere ook de E-Klasse, CLS en S-klasse vervaardigt. De faciliteit is Mercedes’ thuishaven. Voor de AMG GT 4-door Coupé is Building 36 gereserveerd. Al in 2014 werd bepaald dat de bouw van het model in Sindelfingen zou worden ondergebracht. De productiestek is geen onlogische keuze, aangezien de vijfdeurs coupé zijn technische basis met die van de CLS deelt.

Porsche Panamera

Mercedes-Benz presenteerde de GT 4-door Coupé voor het eerst op de Autosalon van Genève, afgelopen maart. Het model is het directe antwoord van de Stuttgarters op stadsgenoot Porsche, dat succesvol zaken doet met de Panamera. Aangezien de bestaande types geen vuist kunnen maken tegen de sportsedan, bedacht Mercedes voor het AMG-label de GT 4-door Coupé. Anders dus dan een E-Klasse, CLS of S-Klasse komt de nieuwkomer er alleen met AMG-motoren. Bij de verkoopstart is de volwaardige vijfzitter er met keuze uit twee 4.0 V8-types (585 pk/800 Nm en 640 pk/900 Nm) waarvan de prijzen bij ruim 212.500 euro beginnen. Later voegt Mercedes nog twee 3.0-zescilinder lijnmotoren (367 pk/500 Nm en 435 pk/520 Nm) met een 22 pk sterke EQ-booster aan het gamma toe. In een later stadium volgt nog een potente uitmonstering met een ruim 800 pk sterke aandrijflijn.

Video

De video van de Mercedes-AMG GT 4-door Coupé is vanaf 26 september beschikbaar via www.autovisie.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.