Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Porsche viert 10-jarig bestaan Panamera met speciale editie

Tien jaar geleden introduceerde Porsche de Panamera. Een opvallende creatie die de tongen flink los wist te maken. Om dit jubileum te vieren komt het merk nu met de Porsche Panamera 10 Years Edition.

Porsche Panamera 10 Years Edition

In april 2009 toonde Porsche in Shanghai dat het prima mogelijk is om vier personen te vervoeren in een Porsche zonder dat de personen op de achterbank afstand moesten doen van hun benen. De Stuttgarters kwamen met de Panamera, een vierdeurs sportwagen met een volwaardige achterbank en voldoende ruimte voor twee volwassenen. Iets wat nog nooit eerder gedaan was door het merk. En het bleek een succesnummer, want tot nu heeft Porsche er maar liefst 250.000 wereldwijd van verkocht. Reden genoeg om het tienjarige jubileum te vieren met een speciale Porsche Panamera 10 Years Edition.

Witgoud

De 10 Years Edition omvat helaas niet heel erg veel speciaals. Hij is standaard goed uitgerust met dingen zoals een panoramadak, privacyglas, verwarmbare comfortstoelen en meer. Voor buitenstaanders is hij vooral te herkennen aan de verschillende ‘Panamera10’-logo’s die in en om de auto te vinden zijn (dashboard, instaplijsten en voorportieren). Maar het opvallendst zijn de 21 inch Panamera SportDesign velgen die in zijdeglans witgoud metallic zijn uitgevoerd. Ook de stiksel in het interieur zijn uitgevoerd in datzelfde witgoud.

Porsche Panamera 10 Years Edition

Op het gebied van de aandrijving past Porsche helemaal niets aan. De Jubilieumeditie is verkrijgbaar als Panamera 4 met 2,9-liter bi-turbo V6 met 330 pk E-Hybrid,  als Panamera Sport Turismo met dezelfde motor, of als Panamera 4 E-Hybrid met de 2,9-liter bi-turbo V6 die wordt ondersteund door een 136 pk sterke elektromotor. Samen zijn deze goed voor een systeemvermogen 462 pk.

Lader

Prijzen voor de 10 Years Edition beginnen bij € 138.400 voor de Panamera 4 en bij € 141.800 voor de Panamera Sport Turismo. Porsche levert de hybride jubilieummodellen met een on-board lader met een laadvermogen van 7,2 kW in plaats van de standaard 3,6 kW.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.