Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW X5 M en X6 M zijn hier, ook als Competition

Het is weer feest voor de liefhebbers van onwijs krachtige SUV’s, want BMW toont vandaag de 600 pk sterke BMW x5 M en X6 M. En omdat 600 pk nog niet genoeg is, zijn beide kolossen ook als 625 pk sterke Competition te krijgen.

BMW X5 M BMW X6 M

De SUV’s van BMW zijn zeker niet de minst opvallende voertuigen die we op het asfalt tegen kunnen komen. En zoals we van het merk gewend zijn, doet de M-tak er nog een schepje bovenop. Dit keer zijn de X5 en X6 onder handen genomen door de motorsportafdeling van de Münchenaren, met gewelddadige resultaten. Beide giganten hebben de bekende 4,4 liter twinturbo V8 onder de kap die in twee varianten te verkrijgen is. De ‘normale’ M-varianten moeten het doen met 600 pk, de M Competition-varianten krijgen 625 pk mee. Oftewel, precies hetzelfde als de M5 en M8.

BMW X6 M

M Drivers Package

Voor degene die de 25 pk extra aanschaffen betekent dat een 0-100 km/h sprinttijd van 3,8 seconden (X6 M Competition) of 3,9 seconden (X5 M Competition). Aandrijving gaat naar alle vier de wielen, als is het voor deze keer wel mogelijk om ervoor te kiezen dat het grootste gedeelte van de 600+ pk naar de achterwielen gaat. De topsnelheid van beide Bimmers is zoals verwacht elektronisch begrensd op 250 km/h. Optioneel kan er gekozen worden voor het M Drivers Package. In dat geval begrenst BMW de auto’s op 290 km/h.

BMW X5 M

Qua uiterlijk zijn de super-SUV’s te herkennen aan wat meer luchtgaten aan de voorkant en welgeteld vier uitlaatpijpen aan de achterkant. Ook is de grille geheel zwart afgewerkt en zijn de bumpers rondom wat agressiever vorm gegeven. Daarnaast rollen de Competitions standaard op 21 inch lichtmetaal aan de voorkant en 22 inch aan de achterkant. Dit is optioneel voor de standaard M-modellen.

Los Angeles

De BMW X5 M en BMW X6 M worden voor het eerst getoond op de autoshow van Los Angeles welke in november van dit jaar zal plaatsvinden. Vervolgens zullen alle vier de modellen in april 2020 pas echt gelanceerd worden. Welk prijskaartje BMW hieraan hangt is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.