Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 28 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Porsche slaat 2017-editie Detroit Motor Show over

Porsche neemt volgend jaar niet deel aan de North American Internation Auto Show, kortweg de NAIAS. Het concern ziet de toegevoegde waarde van de belangrijkste Amerikaanse autotentoonstelling niet. Het merk kiest ervoor om wel aan de tentoonstellingen in New York en Los Angeles deel te nemen.

Los Angeles

Een woordvoerder van Porsche laat aan het Duitse Autovakblad Automobilwoche weten: “We concentreren ons op de autoshows in Los Angeles (november, red.) en New York (maart, red.). De ervaringen in de afgelopen jaren hebben uitgewezen dat de aanwezigheid daar een grotere impact heeft.”
Zoals de IAA in Frankfurt als een showroom voor de Duitse auto-industrie en de autoshow in Parijs voor de Franse autobouwers gezien worden, zo is de Detroit Motor Show, die volgend jaar van 8 tot en met 22 januari wordt gehouden, de etalage voor de Amerikaanse autofabrikanten. New York en Los Angeles kennen een internationale status en worden voor de autobranche op ‘neutraal’ terrein gehouden, zoals ook de Autosalon van Genève.

Detroit Autoshow 2016 003
NAIAS 2016

De NAIAS kent de laatste jaren wel vaker merken die niet deelnemen. Tijdens de 2016-editie waren onder andere Tesla, Mini, Jaguar en Land Rover de grote afwezigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.