Autovisie
Autovisie Nieuws 28 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Bugatti ontkent open versie Chiron

Ondanks eerdere berichten van klanten over de komst van een open versie van de Bugatti Chiron, zegt het Britse AutoCar dat zo’n model er niet gaat komen. 

Bugatti Chiron Grand Sport autovisie.nl
Bugatti Chiron Grand Sport – Computerillustratie Jasper van der Heiden

Nooit bevestigd

“De komst van een open versie hebben is nooit aangekondigd, of bevestigd”, laat Bugatti weten in een reactie aan Autovisie. AutoCar sprak met Stefan Brungs, de marketingbaas van de hypercarbouwer, die aangaf dat Bugatti zich momenteel concentreert op de vijfhonderd exemplaren van de Chiron. Daarvan zijn er momenteel meer dan 200 verkocht. Dat betekent overigens ook meteen dat de auto voor de komende drie jaar is uitverkocht, want Bugatti bouwt zo’n 65 exemplaren van de Chiron per jaar.

Veyron

Van voorganger Bugatti Veyron bestond wel een open versie. Het model was er zelfs in twee verschillende open versies: de Grand Sport en de Grand Sport Vitesse. Die laatste was gedurende een aantal jaren de snelste open auto ter wereld. In 2013 reed de Veyron Grand Sport Vitesse een snelheid van 408,84 km/u. Op dit moment is het record in handen van het Amerikaanse Hennessey. Eerder dit jaar zette de Venom GT Spyder een snelheid van 427,44 km/u neer. De Bugatti Chiron heeft nog 26 pk meer dan die auto, met zijn 1.500 pk sterke W16 met vier turbo’s.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse
Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.