Subaru STI gaat beperkt los op XV

De knappe koppen van Subaru Technical International, kortweg STI, gaan normaliter volledig los op de producten van Subaru, wat al eerder resulteerde in de razendsnelle Impreza of Forester. Maar voor de XV beperken de STI-mannen en -vrouwen zich tot hoofdzakelijk wat exterieure en interieur opsmuk. De XV Hybrid tS komt deze herfst op de Japanse markt. Export staat niet op de agenda, maar zullen we de uitvoering missen?

Subaru XV ts

Dit is wat STI met de XV Hybrid heeft gedaan. Om aan de buitenzijde te beginnen, de hier afgebeelde witte XV -hij is er ook in zwart en blauw- heeft enkele oranje elementen en die details zie je ook op de zwart of blauw gekleurde XV Hybrid tS. De Japanners geven de opgewekte cross-over tevens een achterspoiler, specifieke lichtmetalen wielen en een frontspoiler, die eveneens over een oranje kleurtje beschikken.

Subaru XV tsOranje en leer

De oranje tint vindt de koper ook binnen terug, waar de stoelen over twee oranje gekleurde wangen beschikken. Ook de armleuning kleurt de Nederlandse kleur. STI voorziet stuur, poolknop en handremhevel van lederen bekleding.

Subaru XV tsRijbeleving

Daarmee zijn de buiten- en binnenzijde klaar. Op motorisch vlak blijft alles bij het oude, maar het onderstel heeft wel een STI-behandeling gekregen om de rijbeleving te vergroten. Zo drukt STI nadrukkelijk zijn stempel op het onderstel door andere veren, dempers en stabilisatorstang te monteren. De lichtmetalen wielen zijn 17 inch groot.

Subaru XV Ts aaaaToegankelijk

De aanduiding tS is niet nieuw voor Subaru. Het team STI geeft de aanduiding ook mee met een door hen aangescherpte Forester. STI zal in de toekomst meer reguliere modellen onder handen nemen, om zo het label voor een breder publiek toegankelijker te maken.