Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 7 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Porsche Panamera laat zijn billen zien

Porsche maakt er geen geheim meer van. De nieuwe generatie is aanstaande. Eind deze maand wordt de vijfdeurs hatchback voorgesteld. Om het publiek alvast op te warmen, is de fabrikant gestart met een teasercampagne. De nieuweling laat dit maal zijn bilpartij zien en die ziet er smakelijk uit. 

Dit is het kontje van de vijfdeurs hatchback, de eerste carrosserievariant. Jawel, eerste, want de Porsche Panamera komt wederom in meerdere bodystijlen op de markt. Dit maal is er niet alleen sprake van een korte en een lange versie, er komt nu ook een Shooting Brake bij. Die stationcar-achtige hatchback wordt volgend jaar gepresenteerd. Met het drieluik wil de fabrikant zijn positie in het executive-segment wereldwijd versterken.

“Zo brengt Bentley komend jaar de opvolger van de Continental GT op de nieuwe bodemsectie”

Bodemsectie

De basis voor die drie koetswerkvormen wordt gelegd door een compleet nieuwe bodemarchitectuur, die zeer flexibel inzetbaar is. Porsche zelf is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de bodemarchitectuur, maar het zal door meerdere merken binnen het Volkswagen-concern worden gebruikt. Zo brengt Bentley komend jaar de opvolger van de Continental GT op de nieuwe bodemsectie.

13340Porsche Panamera 2017 autovisie.nl 158_1409072905784863_4730785828824989338_o

Vierwielbesturing

De Panamera komt er met verschillende onderstellen, met stalen veren en met luchtvering. Voor het eerst zal de Panamera over vierwielbesturing beschikken, al is nog niet duidelijk of dat standaard wordt gemonteerd. Met de sturende achterwielen wordt de Panamera veel wendbaarder, wat zowel tijdens net rijden in de stad als op hoge snelheid zijn voordelen biedt. De Duitsers claimen dat de rijdynamiek van de Panamera stukken beter is dan van het bestaande model. Tegelijkertijd is de Panamera comfortabeler dan voorheen.

LEES OOK: PORSCHES GELIKTERE NIEUWE PANAMERA GELEKT OP HET WEB

Zes- en acht

Hoe het motorenprogramma er bij de marktintroductie uitziet, is niet precies bekend. Vast staat dat Porsches zakensedan net zes- en achtcilinder benzine- en dieselmotoren komt. Een van de nieuwe krachtbronnen is reeds aangekondigd. Het betreft volledig elektrisch kan worden gereden.

Oktober

Porsche onthult de nieuwe Panamera eind deze maand. De orderboeken gaan direct daarna open, maar op de eerste exemplaren is het tot oktober wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.