Autovisie
Autovisie Nieuws 7 jun 2016

Dubbele aantal Ford Focus RS-en voor Nederland

Ford Nederland heeft heel goed nieuws van de fabriek gekregen. De importeur krijgt meer auto’s dan het vooraf had toebedeeld gekregen. Er komen nu niet zestig exemplaren van de 350 pk sterke Hot Hatch onze kant op, maar honderdvijfentwintig. Dat scheelt aanzienlijk in de levertijd voor de snelle Focus.

ford_focus_rs_12

Zestig

De Ford Focus RS was voor dit jaar in Nederland al uitverkocht. Net als in de rest van Europa is ook hier de vraag naar de nieuwe Focus RS enorm. Van de vorige werden er in totaal slechts 61 in ons land geleverd en de nieuwe lijkt dat aantal al in zijn eerste jaar te gaan verdubbelen. In totaal komen er nu namelijk 125 exemplaren van de vierwielaangedreven Hot Hatch naar ons land, vertelt de woordvoerder van Ford Nederland aan Autovisie.

BEKIJK OOK:VIDEO: FORD FOCUS RS HÉT LANGVERWACHTE LIEFHEBBERSKANON

Topcapaciteit

De fabriek in het Duitse Saarlouis draait op dit moment op topcapaciteit. Er kunnen niet opeens meer auto’s gebouwd worden, dus de extra auto’s voor Nederland worden weggehaald uit andere Europese markten. Dat is overigens ook voor het Verenigd Koninkrijk het geval. Daar gaat het echter om een iets groter aantal: waar er eerst 4.000 RS’en naar het Verenigd Koninkrijk zouden komen, worden dat er nu 5.000. Sommige klanten hebben wel te horen gekregen dat het bijna een jaar kan duren voordat ze over een RS kunnen beschikken. Voor de grootste markt voor de auto moet je echter de Atlantische Oceaan oversteken. Het is voor het eerst dat de Focus RS in de Verenigde Staten wordt aangeboden, met succes: in totaal zijn er al meer dan 10.000 orders voor de auto.

Focus RS

In tegenstelling tot zijn voorgangers heeft Ford met de nieuwe Focus RS gekozen voor vierwiel- in plaats van voorwielaandrijving. Hij heeft een 2,3 liter EcoBoost viercilinder turbomotor met 350 pk. Daarmee gaat de auto van 0-100 km/u in 4,7 tellen en haalt hij een topsnelheid van 266 km/u. De Focus RS kost in ons land minimaal € 50.000,-.

Autovisie

In Autovisie nr. 12 die nu in de winkel ligt, staat een test met de Ford Focus RS tegen de BMW M2. Hieronder alvast een foto als voorproefje van dat verhaal:

BMW M2 vs Ford Focus RS