Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

Porsche toont nieuwe versie van legendarische 356

Porsche heeft dit jaar wat te vieren, het merk bestaat 75 jaar. Als automerk deel je geen stukjes taart uit, maar trakteer je op een nieuw conceptmodel. Ditmaal de Vision 357, de hedendaagse versie van de 356.

Als autoliefhebber ken je de 356 waarschijnlijk wel. De sportwagen was de allereerste auto van Porsche.

Porsche Vision 357

De Porsche Vision 357 lijkt qua lijnvoering erg op de klassieke 356. De illusie dat de auto ooit op de straat verschijnt, hoef je niet te hebben. Het studiemodel beschikt niet over koplampen en ook de achterlichten ontbreken. Er zijn wel streepjes geplaatst op de plekken waar de verlichting moet zitten, maar dit zal in ieder geval voor de koplampen nooit genoeg zijn.

Porsche vision 357, 356
(Afbeelding: PorscheMedia)

Hoewel je wellicht verwacht dat zo’n conceptcar elektrisch is, legt Porsche een 4,0-liter zescilinder boxermotor in de 357. De aandrijflijn levert 500 pk en is ontworpen om gebruik te maken van e-brandstoffen (synthetische brandstoffen).

“Met de Vision 357 hebben we een heel bijzonder verjaardagscadeau gecreëerd. Het onderstreept het belang van ons design-DNA op basis van de 356″, zegt Michael Mauer, Vice President Style Porsche. “De studie is een poging om verleden, heden en toekomst te combineren. De verhoudingen doen denken aan het historische model.”

Op basis van de 718 Cayman GT4 RS

In de basis is de nieuwe versie van de legendarische Porsche 356 een 718 Cayman GT4 RS. Autovisie-redacteur Dries van den Elzen reed vorig jaar met de Porsche Cayman GT4 RS en vertelt in onderstaande video waarom dit een van de leukste auto’s is, waarin hij ooit heeft gereden.

Voor wie een M3 niet genoeg is: dit is de brute BMW M3 CS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.