Autovisie
Autovisie Nieuws 15 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Porsche komt nu al met Cayenne S Coupe

Porsche hanteert altijd een vaste regel. Het voor de marktintroductie genoemde motorenaanbod is nooit het definitieve leveringsprogramma. En zie hier, de Duitse sportwagenbouwer kondigt nog voor de marktintroductie van de Cayenne Coupé de S-versie aan. Dat model wordt pas na de Cayenne Coupé en Cayenne Turbo Coupé leverbaar, maar kan reeds besteld worden.

Porsche Cayenne S Coupe

Officieel heet de uitvoering Cayenne S Coupé, waarbij je dus moet zeggen dat het de coupé-variant van de Cayenne S is in plaats van een Cayenne Coupé als S-uitvoering. Enfin,  waar staat de S voor.? De extra letter in de naamgeving duidt op een nieuwe motorversie. In het vooronder van de SUV hangt een 2,9 liter V6-benzinemotor met twee turbo’s. Het blok is goed voor 440 pk aan vermogen en genereert een koppel van 550 Nm. Met de trekkracht van de zespitter op de vier aangedreven wielen sprint de Cayenne Coupé in exact vijf tellen van stilstand naar 100 km/u. Wanneer je op de accessoirelijst de drie optionele lichtgewicht-sportpakketten hebt aangevinkt, doe je er een volle tiende korter over. Jawel! De topsnelheid bedraagt 263 km/u. Het blok nestelt zich tussen de 340 pk sterke drieliter V6-benzine en de vierliter V8-benzinemotor met 550 pk. Later volgens overigens nog enkele motorversies, inclusief een plug-in hybride.

Porsche Cayenne S Coupe

Sport Chrono Pakket

Porsche levert de Cayenne Coupé standaard als vierzitter met bijvoorbeeld een adaptieve achterspoiler en panoramadak (niet te openen) en de S Coupé voegt daar het Sport Chrono Pakket aan toe, alsmede een snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, 20 inch lichtmetalen wielen, Park Assist voor en achter en een achteruitrijcamera.

Porsche Cayenne S Coupe

Prijzen

Waar de Cayenne Coupé en Cayenne Turbo Coupé vanaf deze maand leverbaar zijn, daar moet op de Cayenne S Coupé tot eind juli worden gewacht. De prijs is vastgesteld op € 140.700,-, waarmee de nieuwkomer 16.700 euro duurder is dan de basisversie, maar 67.100 euro voordeliger is dan de Turbo.

Porsche Cayenne S Coupe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.